Successos

judicial

Els sospitosos tornen al lloc del crim de Figueres

La policia continua sense localitzar la roba que duien els imputats i la víctima el dia dels fets

Les empreses transportistes recuperaran aquesta setmana els tràilers, que estaven precintats

Zimny Robert Krzyszdof, Wronsky Adam i Andrew Furmanuk Andrzej, els tres sospitosos d'haver matat fa gairebé un mes el camioner polonès Muszynski Jaroslaw, van tornar dilluns al pàrquing de la benzinera Petrem de Figueres, on van tenir lloc els fets. Es tracta de la segona inspecció ocular que fan els Mossos d'Esquadra i la comitiva judicial –la primera va tenir lloc el mateix dia del crim–. Aquest cop l'objectiu era doble. Per una banda, la policia volia tornar a revisar els camions per trobar noves pistes o la roba que presumptament duien els sospitosos la nit del crim. Per l'altra banda, aquest tràmit servia perquè les empreses de transport poguessin recuperar els vehicles precintats per la policia i retinguts per ordre judicial.

Un cop feta la revisió dels camions, els Mossos d'Esquadra tampoc no van poder localitzar la roba que duien els tres sospitosos la nit dels fets ni la samarreta i les sabates de la víctima. Aquestes peces aportarien una valuosa prova de càrrec contra els sospitosos, perquè, hipotèticament, durien taques de sang de la pallissa que haurien propinat a la víctima. A part d'això, la policia no va trobar ni buscava res més rellevant a la investigació, a part de la revisió del topògraf d'un dels camions.

Amb aquest tràmit, el jutjat donarà aquesta setmana el vistiplau perquè es retiri el precinte als tràilers i els camions puguin tornar a fer-se servir. De fet, curiosament, aquesta segona inspecció ocular va durar tres hores –més del previst– perquè un dels vehicles es va quedar sense bateria i van haver de necessitar unes pinces elèctriques per carregar-la.

Els tres detinguts pel crim, que van ser assistits pels lletrats Josep Maria Junyer, Bartlomiej Michalowski i Felipe Edo, van estar en tot moment pendents de la inspecció ocular, però en cap cas van declarar ni van ser interrogats amb relació als fet ocorreguts.

Recurs a la presó pel crim de Riudellots

Els lletrats Pablo Corsaletti i Pedro Nilo han presentat un recurs contra la decisió del jutjat de Santa Coloma d'enviar a la presó Chen Xiaowei, l'home de nacionalitat xinesa acusat d'haver mort Siambou Koffi a l'empresa càrnia Frigorífics Costa Brava, de Riudellots de la Selva. Els advocats al·leguen que el sospitós del crim té prou arrelament –fa cinc anys que viu i treballa a Catalunya, té dona, fills i amics– com per intentar fugir del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.