Rescaten a Montagut un conductor que va quedar atrapat en un cotxe ple d'aigua

Un home que circulava per la carretera de Montagut a Sadernes (GIV-5231), a la Garrotxa, va tenir un accident el dia 7 de juliol i el seu cotxe, en sortir de la carretera, va rebentar la canonada d'aigua que abasteix Montagut. L'home va quedar atrapat dins el vehicle sense poder-se moure mentre l'aigua de la canonada anava creant un bassal a la zona de l'accident i es filtrava dins el vehicle. Un agent dels Mossos que era a Montagut va poder arribar de pressa al lloc dels fets i, juntament amb d'altres testimonis del sinistre, van aconseguir treure l'home –que té uns 50 anys– quan l'aigua ja omplia gairebé tot el cotxe.

Eren les quatre de la tarda de dimarts passat quan els Mossos van rebre l'avís que un turisme s'havia accidentat a la carretera que va de Montagut a Sadernes, una via estreta i sense voral. El cotxe, en què només hi anava el conductor, havia caigut per un dels laterals i havia anat a parar quasi a sota d'un pont d'una riera –que està seca– amb la mala fortuna que, amb el cop, havia rebentat la canonada d'aigua. L'accés al lloc de l'accident era complicat. Un mosso que feia patrullatge de proximitat a Montagut va ser el que es va dirigir primer al lloc dels fets. En arribar-hi, un ciclista, que s'havia aturat en veure l'accident, li va indicar que hi havia un vehicle estimbat al marge.

Rescat complicat

L'agent va comprovar que el cotxe havia quedat bolcat per la banda del copilot i que era molt complicat treure el conductor, atrapat entre el seient i el volant. Estirar-lo per les cames era l'única manera de treure'l d'allà. La situació encara era més problemàtica perquè l'aigua de la canonada a poc a poc anava entrant al vehicle i omplia l'habitacle on era la víctima. Entre el mosso, el ciclista, l'amo d'un càmping que també s'hi va arribar i un guàrdia urbà de Barcelona –que estava de vacances–, van aconseguir obrir la porta del cotxe i estirar per les cames l'home per posar-lo sobre el lateral del cotxe.

Quan van aconseguir treure l'home l'aigua ja omplia l'interior del vehicle i als voluntaris que van participar en el rescat els arribava l'aigua al pit. Si no s'hagués actuat amb rapidesa, l'home hauria pogut morir ofegat dins el vehicle.

Diverses fractures

Després van arribar els bombers i més mossos i van aconseguir, amb cordes i una llitera, pujar l'home fins a la carretera. La víctima va rebre atenció mèdica a l'hospital Sant Jaume d'Olot ja que tenia diverses fractures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.