Successos

Judici per un altre assalt violent

Acusen tres joves d'haver robat a casa d'un veí a Lloret, a qui van lligar i posar uns pantalons al cap

Deien que li tallarien una orella amb unes estisores de podar

“Em van donar un cop de puny al pit que gairebé em deixa inconscient”

Quatre dies d'intensa activitat policial per intentar trobar els assaltants que van matar Jordi Comas, a Platja d'Aro, sense que ahir hi hagués constància de cap detenció. Els investigadors treballen sobre la base que els tres homes encaputxats que la nit de diumenge van atacar l'empresari a l'interior de casa seva i es van endur el contingut de la caixa forta són els mateixos que dues setmanes abans el van abordar al jardí i van fugir quan es va disparar l'alarma. La reincidència després d'un intent de robatori frustrat fa pensar en la possibilitat que no haguessin triat la residència de Comas a l'atzar, sinó que els lladres tenien fixat com objectiu el domicili de la víctima. Els Mossos d'Esquadra, que han fet desembarcar a Platja d'Aro un gran contingent d'investigadors i han incrementat al màxim els controls a les carreteres de la comarca, no descarten la hipòtesi que els individus anessin a cobrar algun possible deute o que fossin uns lladres mesells que no van desistir de robar en aquell xalet tot i la primera temptativa.

Mentre es lluita per aclarir l'assalt que va acabar amb la mort del president de la patronal FOEG, ahir a Girona es va jutjar el cas d'un robatori violent perpetrat contra un constructor jubilat, a Lloret de Mar. El succés va tenir lloc el 31 de gener. Al banc dels acusats s'hi va asseure Soufiane Boutghannant i Mohcine Jaghou, dos joves de 25 anys originaris del Marroc, que haurien executat el cop amb un altre noi que està en parador desconegut. Junt amb ells, va comparèixer davant la jutgessa Mohamed Sankareh: un altre suposat membre de la banda que coneixia la víctima perquè li havia fet uns treballs de soldador, i que hauria facilitat informació del denunciant als seus còmplices. La fiscalia manté que els tres imputats i el jove que no ha sigut localitzat es van dirigir a l'habitatge de l'afectat amb un Citroën de Boutghannant. Sankareh va trucar al timbre i va demanar per l'home amb el pretext de preguntar-li si tenia feina. Feia tres anys, però, que s'havia jubilat i li va comentar que si s'assabentava d'alguna cosa li faria saber.

Ruixat amb esprai

Vint minuts després que la fillastra de la víctima marxé, va tornar a sonar el timbre. Eren dos amics de Sankareh, qui hauria indicat a la resta quan havien d'actuar. També van requerir-li si tenia feina i ell els va respondre el mateix. Quan es disposava a tancar, li van estampar la porta i van entrar amb un tercer lladre que s'havia quedat amagat a fora. Duien guants, li van ruixar els ulls amb un esprai, li van lligar les mans al darrera i l'individu que no ha estat interceptat el va agredir: “Em va donar un cop de puny al pit que gairebé em va fer perdre el coneixement. M'insistien on era la caixa forta, però jo no en tinc. Em van amenaçar posant-me un tornavís gran al coll i deien que em tallarien una orella amb unes estisores de podar”.

Els va donar 200 euros de la cartera, però seguien obsessionats en la caixa forta. Ho van remoure tot i es van endur dos mòbils, un rellotge, una càmera de fotos, unes claus i un audiòfon de l'amo. Quan van fugir, el van deixar lligat i li van posar uns pantalons seus al cap. Finalment, es va poder alliberar d'una mà i es va treure la mordassa, que l'asfixiava. Va reconèixer per una foto que li van mostrar els Mossos a Boutghannant, que és l'únic en presó provisional. La fiscal demana 6 anys de presó pels 3 acusats pel robatori amb violència i per pertànyer a un grup criminal; i per a Boutghannant i Jaghou també sol·licita 12 dies de localització permanent per una falta de lesions.

A part d'aquest episodi, des de principis d'any han tingut lloc múltiples robatoris violents a la demarcació. Entre altres, uns encaputxats van assaltar el febrer el propietari d'un càmping de Sant Feliu de Buixalleu i el març les víctimes van ser els amos de l'estanc de Llorà i els empleats d'una empresa d'horticultura de Sant Julià de Ramis, L'abril, van retenir la propietària de la fleca Prujà de Figueres i, el mes següent, van robar un matrimoni de Vila-sacra i un ancià de Serinyà. També des del juny, han assaltat una oficina de Vodafone a Salt, uns masovers de Sant Feliu de Buixalleu, un empresari de Sant Feliu de Guíxols, un altre de Camós, una minyona a Roses, van robar de manera violenta un pagès d'Olot, un ancià de la Vall de Bianya, un veí de l'Escala i una dona del barri de Palau de Girona. Cal recordar, així mateix, que falta atrapar el lladre que el 3 d'abril va entrar a robar a casa del veí de Figueres, Josep Subirós, i el va matar a cops. Els Mossos d'Esquadra tenen identificat un sospitós, però és al Marroc i el govern del país no el pensa entregar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.