Successos

successos

Un tall de llum altera la jornada electoral a bona part de la Garrotxa

Els tècnics d'Endesa no van aconseguir esbrinar les causes de l'incident

La companyia va reconèixer que l'avaria era “molt estranya”

Urnes enfocades pels membres de les meses amb llanternes, encesa d'espelmes i posada en marxa de generadors. Mig a les fosques és com van haver de dipositar ahir la papereta alguns votants de la Garrotxa. Una part d'Olot i municipis de la comarca, com ara Santa Pau, les Preses, Sant Jaume de Llierca i la Vall d'en Bas, van veure alterada la jornada electoral a les sis de la tarda en quedar-se en sec sense subministrament elèctric. Després d'uns primers minuts de desconcert, l'activitat a les meses va continuar, tot i que en algunes de manera precària. Els operaris d'Endesa van solucionar l'avaria des de la subestació d'Olot i van restablir completament el servei al cap d'una hora i mitja. Va afectar, en total, 12.000 abonats, dels quals uns 7.600 eren veïns de la capital garrotxina. Majoritàriament, els clients que van patir l'apagada són d'Endesa, tot i que també n'hi havia de Bassols Energia, ja que aquesta darrera companyia va haver de tallar el corrent de manera parcial perquè els tècnics duguessin a terme la reparació.

Alguns ciutadans sospitaven que s'hagués tractat d'un sabotatge per perjudicar la jornada electoral. Una altra hipòtesi era que hagués fallat un interruptor de la xarxa d'Endesa que es va canviar ahir. La incògnita, però, va quedar en l'aire perquè l'empresa va manifestar que els operaris no havien estat capaços d'esbrinar les causes de la desconnexió i va admetre que tot plegat era “molt estrany”.

A la capital de la Garrotxa, els barris més afectats van ser Sant Miquel i Bonavista i, en menys mesura, Sant Roc, els Desemparats, les Tries, el Pla de Dalt, les Fonts, Pequín i una part del centre. La brigada municipal va passar per les diferents seus per ajudar-los a sortir del pas. A les meses situades en pavellons o en col·legis el problema es va arreglar més de pressa perquè disposaven de generadors, mentre que als llocs on no n'hi havia els agents hi van subministrar ciris. També a Olot, l'apagada va durar, en concret, 83 minuts. El consistori va demanar a la junta electoral que s'allargués l'hora màxima oficial per exercir el dret a vot, però la petició es va desestimar.

LA XIFRA

12.000
abonats
es van quedar sense electricitat. El servei va tornar al 100% de les llars una hora i mitja més tard.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.