Successos

trànsit

Veïns de Bàscara tallen l'N-II farts dels accidents

Unes 200 persones cremen pneumàtics i tallen la carretera després que una veïna del municipi morís ahir en un xoc a Vilamalla

Es tracta del segon accident mortal en nou dies a l'N-II

Els veïns de Bàscara van dir ahir prou als accidents mortals a l'N-II d'una manera clara i contundent. Un grup de 200 persones va tallar l'N-II al centre del municipi i va cremar pneumàtics en un acte de protesta rotund contra la sagnia en aquesta carretera. Els veïns i usuaris d'aquesta carretera ja n'estan farts, i la ràbia per l'última mort ahir en accident de trànsit a l'N-II, que precisament va ser una veïna de Bàscara, els va fer sortir al carrer de manera espontània.

L'acte de protesta va començar a un quart de vuit del vespre i els manifestants van tallar completament la via durant ben bé tres hores. En algun moment de la manifestació els Mossos d'Esquadra van donar pas alternatiu a la carretera, després que els Bombers de la Generalitat apaguessin els pneumàtics i retiressin el material de la via. Però altre cop els veïns, de manera pacífica, van ocupar la via i es van plantar al mig de la carretera. Al crit de “Ja n'hi prou, ja n'hi ha prou”, els manifestants van mostrar la seva indignació per la marginalitat que viuen les comarques gironines per l'estat de l'N-II, i perquè cada dia que passa augmenta la particular llista de víctimes mortals d'aquesta carretera.

L'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret, que va participar en l'acte de protesta, va qualificar ahir la situació de l'N-II de “gravíssima”, i va demanar urgentment a les administracions que resolguin d'una vegada per totes aquest mal endèmic. Per Lloret, la solució seria fer passar els camions per l'AP-7, “ja que suposen el 95% dels problemes que té l'N-II”. Passades les deu de la nit la manifestació es va dissoldre i la via va recuperar la normalitat.

La més perillosa

L'N-II va tornar a demostrar ahir que és la carretera més perillosa de l'Estat. Pilar Quer, una veïna de Bàscara de 60 anys, va morir en un accident entre dos camions i un turisme que va passar pels volts de les vuit del matí en aquesta via, a l'altura de Vilamalla. El conductor d'un dels camions que circulaven en sentit sud va envair el carril contrari. Un primer cotxe va ser a temps d'esquivar-lo i va anar a parar al marge, però el segon vehicle, el que conduïa la víctima, ja no va poder fer res per evitar la topada. Per aquest motiu, els Mossos van extreure sang al conductor del camió que circulava contra direcció, per comprovar si conduïa sota els efectes de l'alcohol o les drogues, o si el camioner havia patit un desmai o s'havia adormit al volant.

Quart accident mortal

Es tracta del quart accident mortal a les comarques gironines aquest any, i el segon a l'N-II, en només nou dies. L'últim accident va tenir lloc el 22 de gener, precisament a l'N-II, quan la conductora d'una furgoneta, Maria Carme Rodríguez, de 67 anys i veïna de Vilamalla, va topar frontalment amb un tràiler a Vilademuls.

Vila proposa gratuïtat a l'AP-7

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va assegurar ahir que la Generalitat està treballant per tancar un acord perquè els camions d'alt tonatge tinguin prohibit circular per l'N-II a les comarques gironines. Aquests camions estaran obligats a passar per l'AP-7 i, per tant, també s'està en converses amb Abertis per tal de bonificar-los una part del peatge. Vila concreta que aquestes negociacions continuen tirant endavant i hi afegeix que també aposta perquè els camions de gran tonatge puguin passar gratis per l'AP-7 en certes hores del dia o de la nit. La intenció és arribar a un acord per aplicar la mesura en els pròxims mesos. Vila va més enllà i assegura que hi ha entesa amb Foment i augura que aviat hi haurà notícies sobre subhastes d'alguns trams pendents a l'N-II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.