Els forenses diuen que la dona que va matar el xicot a Roses sabia perfectament el que feia

Afirmen que el va degollar amb la precisió d'un cirurgià

Els metges forenses Narcís Bardalet i Immaculada Valentí van explicar al tribunal del jurat que el cadàver només presentava un únic tall de petites dimensions –4 centímetres– en el lloc precís per causar la mort, just a sobre la jugular. Amb la precisió que va actuar Romero –confessa dels fets– el tall no va afectar cap més zona del coll ni en longitud ni en profunditat, cosa que, segons els forenses, indica que va actuar «amb la precisió d'un cirurgià». Els forenses també van determinar que l'autora del crim tenia coneixements de medicina –treballava d'auxiliar de clínica– perquè va saber escollir un bisturí com a eina de tall i diversos sedants per produir somnolència a la víctima abans de degollar-la.

Els forenses també van explicar que l'acusada va utilitzar un fàrmac que s'aplica per accelerar el bombament del cor en pacients que ho necessiten. Amb l'administració d'aquest fàrmac i el precís tall sobre la jugular la mort de la víctima havia de ser imminent «encara que l'agressió s'hagués produït a la porta d'un hospital», van dir els forenses.

Els pèrits també van explicar que la lesió que va causar la mort a la víctima produeix un fort bombament de sang i en aquest cas l'acusada, per evitar l'ensangonament de tota l'habitació, va absorbir la sang de la víctima embolicant-li una tovallola al coll.

Contestant a les preguntes de la defensa, els forenses van descartar que la víctima hagués mort a causa d'una sobredosi de fàrmacs. Els dos pèrits van ser taxatius quan van afirmar que la causa de la mort havia estat un xoc hipovolèmic per la gran quantitat de sang que havia perdut la víctima en qüestió de pocs segons.

El ministeri fiscal demana 20 anys de presó per a l'acusada per un delicte d'assassinat i l'acusació particular, 18 anys de presó pel mateix delicte. La defensa qualifica els fets d'homicidi i demana 5 anys i 6 mesos d'internament psiquiàtric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.