Successos

JUDICIAL

Giró, exalcalde d'Albons, denunciat per prevaricació

Una veïna s'hi querella per haver concedit una llicència d'explotació ramadera a una empresa que tenia a mitges amb el seu germà

Ell va declarar que actuava d'acord amb informes tècnics

L'exalcalde d'Albons Julià Giró va declarar ahir al jutjat de la Bisbal acusat d'haver prevaricat l'any 2009 en haver concedit sent alcalde una llicència per a la instal·lació d'una explotació ramadera destinada a l'oví a l'empresa Giró-Colomer, de la qual és soci al 50% amb el seu germà. A més a més, la veïna d'Albons que el va denunciar el mes de desembre passat l'acusa d'haver “oblidat” esmentar en els informes que el terreny on es demanava instal·lar l'explotació ramadera era annex a un mas, dedicat al turisme rural, propietat de la denunciant. En la denúncia s'esmenta que el 30 de juliol del 2009 es va concedir “a si mateix” la llicència ambiental per a la instal·lació i l'obertura de l'explotació prevista perquè allotgés 1.365 caps de bestiar. En la querella també subratlla que, durant tota la tramitació de la llicència, Giró no va informar en cap moment els propietaris del mas de turisme rural. Això va comportar que no hi poguessin presentar al·legacions

Julià Giró, que va declarar ahir al matí als jutjats de la Bisbal, va al·legar que ell ho feia tot d'acord amb els informes tècnics que li arribaven. L'advocada de la demandant va fer notar que l'acusat no havia demanat cap informe als tècnics sobre si ell podia fer allò o no. La part acusadora va fer notar que, segons el seu parer, l'informe que Giró havia fet arribar a Medi Ambient era totalment esbiaixat perquè no recollia la casa veïna a la granja.

En la declaració va sortir que hi havia hagut una modificació del pla urbanístic perquè la granja pogués estar on estava i que aquesta modificació del pla urbanístic es va fer també sent ell l'alcalde d'Albons.

LA DATA

30.07.09
Llicència.
Aquesta és la data en què es va aprovar la llicència per a l'obertura d'una granja d'ovelles.

Tres mandats amb grups diferents

Giró va accedir a l'alcaldia de l'Ajuntament d'Albons l'any 1999 i en aquest primer mandat va actuar com a independent. L'any 2003 va presentar-se a les eleccions, en aquest cas sota les sigles de CiU. Posteriorment, en la contesa electoral del 2007 es va tornar a presentar i, en aquesta ocasió, va fer-ho com a membre d'Unitat per Albons-PM. El març de l'any passat ja no va tornar a presentar-se i l'alcaldia va ser per a Joan Hostench.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.