Discrepen de la salut mental de la dona que va matar el seu xicot a Roses

Uns pèrits psiquiatres sostenen que no té cap patologia psíquica i d'altres, que pateix deliri d'infidelitat

Diferent com de la nit al dia. Pels pèrits forenses, l'acusada no patia cap patologia psíquica quan es van produir els fets, i només estava afectada per una relació d'amor i odi, causada per una forta gelosia que li va provocar una depressió. Pels forenses que la van explorar, la dona tenia les facultats cognitives i volitives «en regla». Els pèrits forenses la van descriure com una dona «normal i conscient que sap distingir entre el bé i el mal». D'altra banda, van destacar que l'acusada va estar molts anys treballant entre metges i ningú no li va detectar mai cap anomalia psíquica. Pels pèrits psiquiatres, però, l'acusada té les seves facultats cognitives afectades a causa d'un deliri d'infidelitat –sempre tenia por que el seu xicot s'enamorés d'una altra dona– que «desencadenava en respostes no controlades». Aquests pèrits van manifestar que l'acusada no és una psicòpata perquè no es va quedar freda davant del fet: se'n va penedir i va confessar el crim, cosa que els psicòpates no fan. Van assenyalar, però, que el deliri de gelosia l'havia portat a un estat d'esquizofrènia paranoide. «El deliri la va fer preparar la mort i la va fer matar», van dir. Una de les pèrits va manifestar que l'acusada està afectada per una descomposició química que ella no pot controlar i necessita tractament.

Quan es perden els trucs

La contundència del forense Narcís Bardalet, que sostenia que l'acusada no tenia cap anomalia psíquica, va treure de mare un dels pèrits psicòlegs de la defensa, Jordi Bajet. Aquest, amb aires d'home de gran capital que vol alliçonar els que no ho són, després de fer relluir els seu ampli currículum professional i acadèmic, va acabar dient que, com a professor d'universitat, suspendria Bardalet. Aquest, ofès perquè, segons va dir, l'acabaven de desacreditar, també va fer relluir el seu ampli currículum, tant professional com acadèmic, el qual l'advocat de la defensa, Miguel Ángel Majadas, per fer-hi més sopes, va intentar desmerèixer, i va dubtar de la seva imparcialitat, fet que va irritar encara més Bardalet. Al final Bajet es va disculpar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.