Successos

JUDICIAL

Vist per a sentència el cas del boicot electoral de Banyoles

Els dos acusats, que podrien ser condemnats a cinc mesos i mig de presó, sostenen que no pretenien impedir que la gent votés, sinó que volien llançar un missatge contra el sistema

La fiscalia va mantenir l'acusació de delicte electoral contra els veïns de Banyoles Pau Costa i Kibili Camara, Hagi, –autors confessos de la col·locació de massilla i agulles en panys de portes, així com de les pintades en què s'animava a no votar, en set seus electorals de Banyoles i Porqueres durant la jornada de les votacions de les eleccions legislatives del 20 de novembre de 2011– i la defensa en va reclamar l'absolució, al final de la vista oral del judici, que va tenir lloc ahir a l'Audiència de Girona. El cas va quedar vist per a sentència, que podria ser de cinc mesos i mig de presó. Una trentena de joves de l'esquerra independentista alternativa es van concentrar a l'exterior de l'Audiència per donar suport als encausats.

El ministeri fiscal considera que els dos nois van incórrer en un delicte electoral en grau de temptativa perquè, tot i que no van impedir que se celebrés amb normalitat, sí que van intentar crear dificultats durant la jornada electoral. De fet –va assenyalar l'acusació–, si no hi hagués intervingut de seguida la policia, no s'hauria pogut entrar a l'hora prevista a les seus afectades. La defensa va posar l'accent en el fet que la seva acció s'encaminava a llançar un missatge per alertar de la poca qualitat de la democràcia espanyola, i no pas a impedir que es votés, ja que –van assegurar, entre altres arguments– a part de la porta que van manipular, totes les seus tenien altres accessos. El seu advocat, Benet Salellas, va considerar que la fiscalia havia “sobredimensionat el cas”, que s'hauria d'haver tractat en un judici de faltes i no pas per la via penal. La conducta dels acusats –va assegurar a tall de conclusió– “no era tendent a fer mal si no a buscar una millora de la societat”.

Van declarar com a testimonis l'alcalde de Porqueres, una tècnica de l'Ajuntament de Banyoles, dos policies municipals de Banyoles i un mosso d'esquadra. L'alcalde de Porqueres, Salvador Ros, va renunciar a demanar cap indemnització pels danys, ja que els desperfectes –va dir– van ser mínims, mentre que la tècnica del consistori de Banyoles no es va pronunciar sobre aquesta qüestió perquè no en tenia competències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.