Successos

successos

Empresonen dos homes per l'assalt a mà armada a un conductor a Girona

Li van robar el cotxe després d'amenaçar-lo amb una escopeta

Duien l'arma dins del cotxe quan els Mossos d'Esquadra els van interceptar a la C-65

El jutjat d'instrucció número 3 de Girona ha fet empresonar Raul Santana Fernández i José Luís Duran Aparició, els dos homes que van ser detinguts diumenge a la C-65 quan circulaven amb un cotxe que acabaven de robar després d'amenaçar el conductor amb una escopeta de canons retallats a Girona. El conductor va ser abordat pels dos homes cap a les dues de la matinada al carrer Olivera, a Vista Alegre.

La víctima va denunciar l'atracament i tots els cossos policials, a qui es van passar les dades del vehicle robat, es van posar en alerta i van muntar controls a les carreteres dels voltants de Girona. Poca estona després, una patrulla dels Mossos, apostada a peu de carretera a la C-65, va interceptar el cotxe robat, que circulava en direcció a Llagostera. Al seu interior viatjaven Raul Santana Fernández i José Luís Duran Aparició, conegut com a Manitas de Plata, un històric atracador de Banyoles. Dins del vehicle robat, els agents hi van descobrir l'escopeta utilitzada per l'atracament i els dos homes van ser detinguts per un delicte de robatori amb intimidació i un altre de tinença il·lícita d'armes. A part d'interceptar el vehicle robat amb els dos suposats atracadors, els Mossos també van interceptar el cotxe que anava darrera seu i van identificar i retenir els seus ocupants, ja que inicialment es va sospitar que anaven junts amb els dos homes que duien l'escopeta. Al final es va comprovar que no hi tenien relació i només Santana i Duran van ser posats a disposició judicial com a sospitosos de l'atracament. Dimarts van entrar a la presó de Girona per ordre del jutge.

LA DATA

16.06.13
Van assaltar el conductor
i el dimarts el jutge va enviar els dos sospitosos a la presó.

Un botí de 200.000 euros al Pertús

I els Mossos continuen buscant els autors de tres robatoris violents més, un d'ells amb resultat mortal, perpetrats entre dissabte i dilluns a Figueres, on uns lladres van atropellar mortalment Jacqueline Goyon, la víctima, d'una estrebada; a Flaçà, on uns encaputxats van fer una emboscada a un empresari a la passera del Ter i li van robar 21.000 euros, i a La Jonquera, on van segrestar a casa seva l'encarregada d'un supermercat del Pertús i la van fer anar a l'establiment, on van rebentar la caixa forta i es van endur uns 200.000 euros. En tots els casos, els investigadors segueixen la pista a partir dels cotxes en què van fugir els assaltants. En el cas de Figueres, els lladres eren quatre homes (gitanos per l'aspecte) que anaven sense camisa i van cremar la furgoneta robada amb què van perpetrar l'assalt i van fugir amb un Citroën Berlingo. Els encaputxats de Flaçà anaven en un Peugeot 406 blau fosc, i els Mossos en tenen la matrícula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.