Successos

successos

Segon dia de recerca d'un veí de Campdevànol de 73 anys

L'home va ser vist per última vegada diumenge a la tarda caminant per la carretera que enllaça Campelles i Ribes de Freser

Es va fer la triangulació del seu mòbil per intentar saber-ne la posició

Quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra van continuar ahir les tasques de recerca de Francisco Vila Guillaumes, un home de 73 anys resident a Campdevànol que està en parador desconegut des de diumenge a la tarda. Uns testimonis el van veure per última vegada a prop de La Casassa de Ribes, una masia de turisme rural situada a l'altura del punt quilomètric 3 de la GIV-4011, la carretera que uneix Campelles i Ribes de Freser. Els cossos d'emergències van rebre l'avís de la desaparició dilluns, a la una del migdia. Vila, més conegut com a Cisquet, és fill de Campelles, on va viure durant uns trenta anys. Actualment, però, habita en un pis a Campdevànol, i és usuari del centre de dia de la població. Diumenge a la tarda no va acudir a la residència, si bé als seus responsables no els va estranyar pel xàfec que va caure. En no presentar-s'hi tampoc l'endemà al matí, però, van saltar totes les alarmes i es va desplegar un ampli dispositiu, format pels bombers, la policia local, Protecció Civil i els Mossos, amb el seu grup de muntanya.

Vila té Alzheimer i es tem que hagués pogut caure dilluns, durant el temporal. Pel que fa a les seves característiques, mesura 1,70 metres, té els cabells blancs i porta ulleres. Els treballs per intentar trobar-lo es van reprendre ahir a les nou del matí. Els bombers, però, van suspendre la recerca sobre el terreny dilluns a última hora de la nit, en espera que apareguin nous indicis que permetin acotar la zona a inspeccionar. A banda, es va muntar un punt de coordinació del dispositiu a la plaça de l'Ajuntament de Campelles, on els efectius es van començar a concentrar ahir a les nou del matí.

Dilluns, es van efectuar batudes entre Ribes de Freser i Campelles, on també es va sobrevolar tot el perímetre amb helicòpter. Segons el diari digital Elripolles.info, ahir un jutge va autoritzar la triangulació del telèfon mòbil del desaparegut. Aquest tràmit no va donar gaire bon resultat, ja que només es va captar un senyal d'un emissor de Queralbs, quan en calen tres per establir una posició més o menys exacta. Per això, es van dur a terme més sortides a l'entorn de Campelles, Campdevànol i Ribes de Freser, i al migdia el dispositiu també es va estendre a Queralbs. A l'hora de tancar aquesta edició, però, encara no s'havia aconseguit localitzar Vila.

LA XIFRA

3
dotacions dels bombers, la policia local de Campdevànol, Protecció Civil i Mossos es van activar dilluns.

LES DATES

21.07.13
Uns veïns
van veure a Vila per últim cop a tocar de l'establiment de turisme rural La Casassa de Ribes.
23.07.13
Els cossos d'emergències
van reprendre ahir pels volts de les nou del matí les tasques de rastreig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.