Successos

La Unió demana major control en la vigilància de robatoris en el camp

S'observa una forta onada de furts de garrofes en les zones productores

Es preveu un descens del 50% de la collita en aquesta campanya

La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià demana a la Delegació del Govern, que no oblide les zones de producció de garrofes i que intensifique les tasques de vigilància per part de les forces de seguretat, mitjançant controls en el camp i inspeccions en magatzems de recepció, a fi d'evitar la proliferació de robatoris d'aquest producte.

En aquest sentit la Unió reclama també a les empreses del sector, un major esforç i col·laboració a l'hora de comprar garrofes, perquè verifiquen la procedència i denuncien les persones sospitoses en vendre producte procedent de robatoris.

Per a l'organització sindical, únicament amb la col·laboració entre les forces de seguretat de l'Estat, els llauradors i les empreses compradores, es podrà tallar aquesta nafra de robatoris que pateixen els productors de garrofa que tant perjudica la viabilitat i continuïtat del conreu.

La campanya ha començat en les zones recol·lectores de la demarcació de València i s'observa un augment dels robatoris a les comarques d ela Foia de Bunyol, Camp de Túria i Ribera Alta, sense oblidar els Serrans i l'Alt Palància (aquesta darrera comarca pertanyent a les de Castelló).

Una campanya menor

Quan a la present campanya, es preveu una producció de garrofes d'unes 9.000 tones, la qual cosa suposa una minvada del 50% respecte de l'anterior, en què es van superar les 18.000 tones.

Aquesta disminució tan important ha estat deguda a les condicions climatològiques adverses patides durant aquesta temporada.

Per demarcacions, únicament a la d'Alacant s'espera una collita de 755 tones, mentre que la de Castelló obtindrà una forta davallada. Es preveuen 3.831 tones i en la de València no superaran les 4.100.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.