Successos

judicial

El TSJC no permet que un bomber sigui jutge de pau de Molló

Gerard Pairó va ser nomenat al març, però l'alt tribunal ho ha tombat

L'Ajuntament ha recorregut contra la decisió

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el nomenament del nou jutge de pau de Molló perquè és bomber. L'Ajuntament ripollenc ja ha recorregut contra la decisió, però tot indica que finalment haurà d'escollir entre algun dels altres candidats que s'hi van presentar, segons va avançar ahir el diari digital ElRipollès.info.

L'acord de ple es va prendre el 15 de març, quan es va nomenar Gerard Pairó jutge de pau titular. Precisament, tal com recull l'acta, el consistori va considerar un mèrit “l'experiència en l'administració pública com a funcionari” per qüestions que “tenen vinculació evident amb la justícia” amb relació a rescats de muntanya i possibles aixecaments de cadàver, entre altres mèrits.

Consulta a Justícia

Segons assegura l'alcalde Pep Coma, van consultar al Departament de Justícia si hi havia cap incompatibilitat amb el fet que Pairó fos bomber, i la resposta va ser negativa. Després de remetre la decisió del ple al TSJC, l'alt tribunal va decidir tombar-la. “Argumenten que és incompatible i l'equiparen a un funcionari municipal, quan ho és de la Generalitat”, explica Coma a ElRipollès.info. “Fins i tot proposaven que deixés la seva feina si volia ser jutge de pau. És ridícul”, hi afegeix. En aquest sentit, tot i que el consistori ha recorregut contra la decisió, tenen constància oficiosa que no s'acceptarà el recurs. “Un policia té prohibit formar part de la judicatura però en principi això no afecta la resta de funcionaris”, recorda l'alcalde mollonenc.

A causa de la negativa del TSJC, tot indica que l'Ajuntament acabarà seleccionant un dels altres candidats per desencallar una situació que Pep Coma compara amb la del Constitucional. “Al TC un militant d'un partit pot ser-ne president i a Molló un bomber no pot fer de jutge de pau” conclou irònicament.

LA FRASE

Al TC un militant d'un partit pot ser-ne president i a Molló un bomber no pot fer de jutge de pau
Pep Coma
alcalde de molló

LA DATA

15.03.13
és el dia
que Gerard Pairó va ser nomenat jutge de pau per un acord de ple de l'Ajuntament de Molló

Joan Pastoret, jutge substitut

En l'acord de ple del març passat, els grups municipals van considerar Gerard Pairó –que és fill de l'exalcalde Lluís Pairó– com el candidat “més qualificat” per ocupar el càrrec de jutge de pau segons el currículum que va aportar en la seva candidatura. Per la seva banda, el consistori també va acordar que Joan Pastoret ocuparia el càrrec de jutge substitut. Per a aquest últim, segons recull l'acta de l'Ajuntament, la seva incapacitat parcial del 75%, per la pèrdua d'un braç en accident laboral, no suposa cap impediment per a l'exercici del càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.