Successos

trànsit

En llibertat el conductor de l'atropellament mortal a l'N-II

El jutge li imputa un delicte d'homicidi imprudent i un altre d'omissió del deure de socors

La víctima, que venia d'un casament, es va posar a córrer per la carretera després de baixar del cotxe

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs el conductor francès que va ser detingut diumenge per haver atropellat mortalment Joan Gallostra Benjas, un veí de Crespià de 30 anys, a l'N-II, al terme municipal de Pontós. Al jove se li imputa un delicte d'homicidi imprudent i un altre d'omissió del deure de socors. A més, el jutge l'ha deixat en llibertat, però li ha imposat una fiança de 3.000 euros i l'obligació de comparèixer un cop per setmana als jutjats.

L'accident es va produir pels volts de dos quarts de dotze de la nit, quan la víctima tornava, amb una colla, de la celebració d'un casament. Havien estacionat el vehicle al quilòmetre 742 de l'N-II, al terme municipal de Pontós, on hi ha l'encreuament de Vilajoana, i, per algun motiu que es desconeix, el jove va sortir del vehicle i es va posar a córrer per la carretera, just en el mateix moment que hi passava un turisme, que el va envestir mortalment. El conductor, en comptes d'aturar-se a auxiliar la víctima, va prémer l'accelerador i va continuar el seu camí a tota velocitat. Al lloc dels fets, el jove va quedar malferit juntament amb els seus companys, que de seguida van trucar al telèfon d'emergències 112. Però, malgrat l'atenció dels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), el noi va morir a conseqüència de les greus lesions internes i els traumatismes que va tenir pel fort impacte amb el vehicle. Paral·lelament, i uns quilòmetres més amunt, el causant de l'accident es va entregar als Mossos. Es tracta d'un jove francès d'uns 28 anys que s'hauria espantat i, com a conseqüència del nerviosisme, va fugir del lloc de l'accident sense aturar-se a auxiliar la víctima. Un cop va haver confessat l'atropellament, els agents dels Mossos van procedir a la seva detenció, i ahir al matí va passar a disposició del jutjat de guàrdia dels Jutjats de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, pel que fa a la víctima, està previst que les exèquies tinguin lloc avui a les dotze del migdia a la parròquia de Santa Eulàlia de Crespià. Es tracta de la primera víctima mortal a la carretera N-II des que hi van deixar de circular camions, el mes d'abril.

Tractor estimbat

D'altra banda, i continuant amb els accidents de trànsit, el conductor d'un tractor va resultar ferit ahir a Brunyola en estimbar-se amb el seu vehicle per un barranc de 15 metres. Els fets van tenir lloc a tres quarts de tres de la tarda, al punt quilomètric 36 de la C-63, quan per causes que es desconeixen el conductor va passar per un desnivell i es va acabar precipitant. Fins al lloc dels fets es van desplaçar patrulles dels Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat, que van haver de rescatar l'home en helicòpter i amb l'ajuda dels GRAE. Posteriorment, el conductor va ser traslladat amb un helicòpter medicalitzat a l'hospital Josep Trueta de Girona amb politraumatismes a la pelvis i les extremitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.