Successos

judicial

Condemna de disset anys i nou mesos de presó per al parricida de Lloret de Mar

Carlos Soriano va matar el pare i va amagar el cadàver en un armari el maig del 2011

La sentència sosté també que li va prendre el cotxe i les targetes

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat Carlos Soriano Marco a disset anys i nou mesos de presó per la mort del seu pare, el maig del 2011 a Lloret de Mar. Concretament, l'alt tribunal gironí el condemna a dotze anys i sis mesos de presó pel delicte d'homicidi; a tres anys i sis mesos pel delicte de robatori amb violència amb ús d'arma, i a un any i sis mesos pel delicte continuat d'estafa. En la sentència, la magistrada Fátima Ramírez Souto li aplica l'agreujant d'abús de superioritat i parentiu, i l'atenuant de trobar-se sota els efectes de l'alcohol i les drogues quan es van produir els fets. D'altra banda, en concepte de responsabilitat civil, el parricida també ha estat condemnat a abonar al propietari del pis on es va produir el crim 1.298 euros per les despeses de neteja i desinfecció, i a pagar les costes processals.

Segons la sentència, Carlos Soriano Marco, de 38 anys, va degollar el seu pare, Carlos Soriano Giménez, de 62 anys, perquè el progenitor es va negar a donar-li els diners que demanava. El crim es va perpetrar a Lloret de Mar entre els dies 21 i 25 de maig del 2011, tot i que no es va descobrir l'assassinat fins a l'11 de juny, quan els veïns van alertar de la forta pudor que sortia de l'apartament de Carlos Soriano.

El cadàver a l'armari

Provenia del cadàver de la víctima, que el fill homicida havia entaforat en un armari mentre ell fugia amb els diners en efectiu i les targetes que va agafar al pare un cop mort.

Abans del judici, el fiscal Enrique Barata demanava per a Soriano una pena de 27 anys i mig de presó pels delictes d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i abús de superioritat, un robatori amb violència i un delicte continuat d'estafa.

Segons l'escrit de la magistrada, el fill va atacar per sorpresa el pare i li va clavar una navalla al coll que li va seccionar la caròtide, i un cop mort el va escorcollar i li va agafar més de 500 euros en efectiu, la targeta del banc i el BMW. Dies després del crim va treure diners amb la targeta per valors de 300, 900, 600 i 180 euros, i també la va utilitzar per pagar l'autopista.

Detingut a Salou

Carlos Soriano Marco va ser detingut l'últim diumenge d'agost del 2011 al bar Internacional Salchi de l'avinguda Carles Buïgas de Salou, una de les principals artèries de l'oci nocturn de la capital de la Costa Daurada. El fugitiu Soriano havia trobat refugi a casa d'un amic a Salou però els Mossos d'Esquadra el van descobrir i va ser detingut.

LA XIFRA

1.298
euros
haurà d'abonar al propietari del pis on es van produir els fets per les despeses de neteja i desinfecció


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia