«No tinc res a veure amb cap estafa i dubto que sigui veritat tot el que diuen»

Jade Illescas, dona de l'amo de la immobiliària d'Arenys que busquen per estafa, es desvincula del cas

«Ni he fugit ni m'està buscant la policia. No tinc res a veure amb els negocis del qui encara és el meu marit. Sé que l'empresa no li anava bé, però dubto que hagi estafat tants diners com diuen.» Amb aquesta contundència es va expressar ahir Jade Illescas, visiblement molesta perquè s'ha vist involucrada en el cas quan ella assegura que mai no ha tingut res a veure amb els negocis del seu marit, Francesc Sánchez Panadés, amb qui no viu des de fa mesos perquè està en procés de separació. Illescas lamenta que la suposada estafa del seu marit l'hagi esquitxat a ella perquè això perjudica la seva imatge i la tasca professional com a cooperant internacional. «És lògic que la gent em veiés a l'oficina del meu marit perquè molts migdies l'anava a buscar i a vegades em quedava per agafar el telèfon, però mai he treballat a l'empresa», va assenyalar ahir Jade Illescas, que admet que fa setmanes va saber per boca del seu marit que el negoci no anava bé i que probablement acabaria tancant. Igualment Illescas assegura que el seu marit no ha fugit sinó que va marxar uns dies a practicar l'escalada al Pirineu. «Avui [ahir per al lector] he parlat amb ell a través del mòbil i m'ha dit que torna cap a Arenys per aclarir tot aquest enrenou. A mi em consta que ha admès un deute de 30.000 euros i que les comunitats afectades són quatre amb les quals diu que ha arribat a un acord per tornar-los els diners de mica en mica», assegura Jade Illescas.

Fonts pròximes als Mossos d'Esquadra van assenyalar ahir que com a mínim ja s'han rebut una dotzena de denúncies de comunitats de veïns d'Arenys de Mar afectades per la presumpta estafa. No obstant això, la policia es resisteix a donar tant una xifra aproximada de perjudicats com de diners estafats, tot i que algunes fonts apunten que podrien ser unes 240 comunitats i la quantitat, uns dos milions d'euros. L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes, va explicar ahir que encara és d'hora per determinar quantes finques estan afectades, perquè encara queden comunitats de veïns que no han denunciat la suposada estafa i hi ha molta gent de vacances. «El que sí que sabem és que no es tracta d'un problema aïllat i per això hem organitzat una trobada amb l'assessor jurídic de l'Ajuntament», explica Vinyes.

Ahir, fonts pròximes a la investigació van reconèixer que s'estan fent gestions per localitzar Francesc Sánchez per prendre-li declaració. Els Mossos han parlat amb la família i han donat un marge de temps a l'amo de Finques Synera perquè es presenti voluntàriament a comissaria. Abans de marxar, Francesc Sánchez Panadés va enviar per missatger a un exempleat seu, que ara du la gestoria Hestia Espai de Gestió d'Arenys de Mar, una trentena de caixes amb documentació de les comunitats de veïns que administrava.

Desvinculats de l'ONG fa dos anys

El responsable de l'ONG Tale-Talamo, Sergi Merín, va afirmar ahir que fa dos anys que l'amo de Finques Synera i la seva dona no tenen cap vinculació amb l'ONG, dedicada a oferir assistència mèdica a països del Tercer Món. La parella va fundar l'entitat fa sis anys juntament amb Merín, però tot dos van abandonar fa dos anys l'ONG, amb seu a Cubelles i Vilanova i la Geltrú. «Des de llavors no han tingut cap relació amb l'ONG tot i que Illescas manté un càrrec simbòlic de vocal a la junta», assenyala el responsable de Tale-Talamo. «No volem que se'ns relacioni amb aquest cas ja que això ens pot perjudicar en la feina que desenvolupem com a ONG», afegeix Merín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.