Successos

seguretat

Dos detinguts per haver malferit i robat un noi per Cap d'Any a Banyoles

Segons la víctima, els agressors li van demanar per agafar un taxi, el van asfixiar fins a fer-lo caure inconscient, el van robar i el van colpejar brutalment

Banyoles, com Garriguella, va ser una altra població on la nit de Cap d'Any no va regnar la calma general que va proclamar el conseller Ramon Espadaler en el seu balanç oficial. Un jove de 18 anys va resultar malferit per dos nois que, segons la víctima, amb l'excusa de demanar-li per un taxi, el van colpejar brutalment i li van robar els pocs diners que duia.

Els fets, segons el relat que va fer la víctima, van passar pels volts de les quatre de la matinada quan ell caminava en direcció cap a la discoteca La Nau. A l'altura de la plaça de Catalunya es va trobar amb dos nois que fent veure que eren de fora i no sabien com anaven les coses a la població li van preguntar on podien agafar un taxi. Ell els va dir que a Banyoles posaven servei d'autobús gratuït aquella nit i que si volien els ensenyaria on s'agafava el bus. Mentre parlaven un dels nois el va agafar per darrere i li va començar a estrènyer el coll asfixiant-lo fins que va caure a terra inconscient. La víctima es va despertar i va veure a terra la seva cartera i va provar d'agafar-la. Llavors va començar a rebre coces i cops de puny per part dels dos nois, un de molt més robust que l'altre, que van cessar quan va sentir que un deia: “Que ve un cotxe!” Llavors els dos agressors van fugir i el cotxe al qual feien referència es va aturar i els seus ocupants van auxiliar la víctima i la van acompanyar fins a la policia local. Un cop allà i en vista de les greus lesions que presentava el noi (tenia la cella oberta i l'hi van haver de fer punts), es va avisar una ambulància i mentre l'esperaven el jove, que havia donat una descripció dels agressors, els va poder identificar in situ, ja que els dos sospitosos (Albert Quintana Oliveras i David Pérez García) van passar per davant de la policia, i els municipals els van detenir per un delicte de lesions greus i un altre de robatori amb violència.

LA DATA

01.01.14
van malferir
un noia a Banyoles després de demanar-li com ho podien fer per agafar un taxi.

LA XIFRA

100
metres
és la distància màxima que els agressors poden acostar-se a la víctima segons l'ordre dictada pel jutjat.

Ordre d'allunyament

Els dos detinguts en ser escorcollats duien al damunt algunes monedes d'euro i un bitllet de moneda estrangera que la víctima tenia a la cartera i un d'ells tenia restes de sang als nusos del puny que es van agafar com a indici de l'agressió. Un cop detinguts, els dos nois, de 21 i 22 anys, estudiants, veïns de Porqueres i de Cornellà de Terri, sense antecedents, van ser traspassats als Mossos, on es van fer càrrec de passar-los a disposició judicial. El jutjat va decretar una ordre d'allunyament de 100 metres de la víctima i va citar a termini els dos joves perquè siguin sotmesos a un judici ràpid que va fixar pel mes de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia