Successos

successos

Intenten robar la campana d'una ermita de Flaçà

Mentre els lladres la remenaven per sostreure-la, la campana va sonar, fet que va posar en alerta els veïns

Estudien reforçar la seva subjecció

El succés va tenir lloc la mitjanit de dimarts

Sentir el so de la campana de l'ermita de Sant Fermí de Flaçà en una hora i un dia que no era habitual va sobtar de manera instantània els veïns de les cases dels voltants. Els fets van tenir lloc la mitjanit de dimarts, quan se sospita que uns desconeguts van pujar a la teulada de la capella amb el propòsit de robar-la. Mentre remenaven la campana per sostreure-la, van fer soroll i se'ls van frustrar els plans. Alguns ciutadans, en sentir unes tres o quatre vegades el repic, van pensar que potser s'havia canviat el mecanisme o s'havia produït alguna fallada en el sistema. Diverses persones no hi van donar importància, si bé la situació no els va passar desapercebuda ja que aquesta campana només sol tocar en ocasions assenyalades o bé l'últim diumenge de cada mes, que és quan se celebra missa a l'ermita, situada a la Colònia. Entre els testimonis que se'n van malfiar hi ha una veïna de 87 anys que resideix al carrer Planes. La dona va relatar ahir que just quan va sentir la campana se n'anava a dormir: “Vaig saltar del llit i em vaig dirigir a la finestra de la meva habitació. Tenia la persiana una mica aixecada i vaig mirar a fora. Com que no ho acabava de veure bé, vaig apujar més la persiana i vaig treure el cap. En un principi, creia que els lladres havien entrat dins l'ermita.” Es va donar la circumstància que també va escoltar el soroll la neboda de la dona, que viu al davant, al mateix replà. “La meva neboda va trucar a la porta i em va dir: «Tia, has sentit que tocava la campana?» M'ho va preguntar perquè, per l'hora que era, no sabia si ho havia somiat.”

La neboda de la dona es va posar en contacte amb als Mossos per alertar-los dels fets. Tot apunta que l'intrús o els intrusos van ser conscients que els veïns havien sentit la fressa i van fugir. Quan els agents van arribar, no hi havia ni rastre dels acusats, que es desconeix si van fer servir una escala per pujar al teulat. Dijous, l'alcalde, l'agutzil i un ferrer van anar a l'ermita per examinar-la. El batlle, Josep Perich, va explicar que els lladres no hi havien ocasionat desperfectes, si bé com a mesura preventiva s'està estudiant reforçar la subjecció de la campana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia