Successos

policial

Més robatoris i furts, però més casos resolts, a Olot

Els Mossos van detenir amb la col·laboració de la policia local 65 lladres al llarg de l'any passat

L'Ajuntament fa una valoració positiva del funcionament de les càmeres de vigilància del centre

El nombre de delictes contra el patrimoni ha augmentat lleugerament el 2013 a Olot, ja que s'ha passat d'un total de 473 el 2012 a 480. Aquesta xifra contrasta amb l'increment del nombre de detencions per aquest concepte, un total de 65. Pel que fa a les faltes, la quantitat ha coincidit amb la del 2012, un total de 590, però hi ha hagut un lleuger increment de les que atempten contra el patrimoni, de 450 a 475. I, dins d'aquestes, hi ha hagut molts més furts de telèfons mòbils, telèfons intel·ligents i tauletes, sobretot en llocs públics i més específicament en locals d'oci en horari nocturn. El cap de la comissaria dels Mossos d'Olot, Blai Ortiz, va explicar durant la presentació de la memòria del cos i la de la policia local que hi ha hagut un increment del nombre de falses denúncies per sostracció d'aquest tipus de dispositius, amb l'objectiu de burlar el contracte de permanència per canvi de companyia o bé per cobrar l'assegurança de robatori.

Quant a la tipologia dels delictes contra el patrimoni, s'ha passat de 45 robatoris a l'interior del domicili a 60 i s'han fet 13 detencions. Els únics indicadors que han disminuït són el dels robatoris amb violència a la via pública, que han passat de 26 a 17, i el dels robatoris de vehicles, que han passat de 17 a 14. Això no obstant, s'han produït casos molt colpidors, com per exemple el d'una dona que va ser agredida a l'entrada del bloc de pisos de la plaça Clarà on viu, i un altre de més recent d'una dona a qui van robar la bossa amb una estrebada en unes escales del barri de Sant Pere Màrtir i va patir un traumatisme cranioencefàlic per la caiguda. En el primer cas, es van poder detenir a Barcelona els dos lladres implicats.

Pel que fa als robatoris a establiments, han passat de 48 a 51, concentrats en dos episodis i al centre de la ciutat, un a l'estiu i un altre a final d'any: al juliol es van detenir tres menors a qui van imputar robatoris en 18 establiments i al desembre es van detenir dues persones, amb 9 imputacions. Tot i això, i computant els delictes de tots els tipus, hi ha hagut una reducció respecte al 2012: de 694 s'ha passat a 544, un 7,2% menys.

El regidor de Governació, Josep Gelis, ha fet una valoració positiva de l'entrada en funcionament fa un mes i mig de les càmeres de vigilància a l'eix comercial. “Estem contents, perquè ens donen visió del trànsit i ens van ajudar a localitzar els autors d'unes pintades”, ha indicat. Segons ell, faran un estudi per millorar els horaris de càrrega i descàrrega i els d'obertura de l'accés al nucli antic.

LES XIFRES

649
delictes
de totes les tipologies han registrat els Mossos d'Esquadra al llarg del 2013 a Olot.
80
denúncies
per maltractaments s'han produït durant el 2013, vint menys que l'any anterior.
Les claus

Detenció d'un dels atracadors del Popular de Sant Feliu

j.c

El cap dels Mossos a Olot, Blai Ortiz, i el de la policia local, Ignasi López, han coincidit a remarcar que la coordinació entre els dos cossos és cada cop més estreta, cosa que millora la seguretat a la ciutat. Fruit de la col·laboració policial i en el marc de la presentació de les dades del 2013, ha transcendit que s'ha detingut un dels dos atracadors de l'oficina del Banc Popular de Sant Feliu de Pallerols d'aquest estiu. La divisió d'investigació policial dels Mossos va difondre dades dels sospitosos a les xarxes que comparteixen les policies d'arreu. Gràcies a això, la Guàrdia Civil n'ha detingut un fora de Catalunya, tot i que no ha transcendit on. Precisament, per millorar encara més la col·laboració entre cossos, la policia d'Olot, amb la col·laboració dels Mossos, està realitzant mapes de fets delictius, la qual cosa permetrà millorar el patrullatge. Aquests mapes han d'incloure també les percepcions ciutadanes sobre seguretat recollides en les 2.100 entrevistes del policies de barri durant el 2013. Els falsos pidolaires i la seguretat dels vianants –un 33% més d'atropellaments que el 2012– són algunes de les preocupacions dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia