Successos

tribunals

Un avi de Capmany nega haver abusat d'una nena de 9 anys

Atribueix la denúncia a una revenja de la mare de la menor

La seva defensa porta el capellà per exculpar-lo

Francisco Martínez Cruz, un veí de Capmany de 71 anys acusat d'abusar d'una nena que l'acompanyava a regar un hort que tenia als afores del municipi, va negar ahir els fets al judici, a l'Audiència de Girona. La fiscal situa els abusos sexuals entre el desembre del 2010 i la Setmana Santa del 2011. Aleshores, l'imputat feia anys que mantenia una estreta amistat amb l'àvia de la menor, i fins i tot la família l'havia fet padrí de la néta petita, que tenia 4 anys.

Segons la fiscalia, l'home hauria aprofitat aquesta confiança, i el fet que sovint tenia les nenes al seu càrrec, per abusar de la germana gran, de 9 anys. L'acusació assegura que, amb l'excusa que la presumpta víctima l'acompanyés a l'hort, aprofitava el trajecte en cotxe per fer-li tocaments. La fiscal subratlla, a més, que la Setmana Santa del 2011 Martínez va anar més enllà. En un dinar que tant una família com l'altra van fer a l'hort, i mentre ell i la petita estaven sols en una caravana, l'ancià va obligar la nena a tocar-li el penis i la va amenaçar de matar-la si explicava res.

En la seva declaració, l'acusat ho va desmentir categòricament. Va relatar que, en aquella època, feia dos anys que tenia cura de les dues germanes gairebé cada dia. “Me les duien a quarts de vuit del matí, les acompanyava a escola i a la petita, fins i tot, li donava el biberó.” Segons l'ancià, a més, mai va anar sol en cotxe amb la nena. I, pel que fa a l'episodi de la caravana, va afirmar que l'única cosa que va fer va ser dir-li que marxés, perquè ell s'havia estirat a fer la migdiada i la menor el molestava i saltava damunt del llit. Per a l'acusat, qui hi ha al darrere és la mare de la menor. Va atribuir la denúncia a una revenja de la dona, amb qui havia mantingut una relació extramatrimonial, perquè va decidir allunyar-se'n i deixar d'ajudar-la econòmicament.

La menor va declarar a porta tancada. Els psicòlegs que van passar pel judici van indicar, però, que els abusos que relatava eren creïbles. La defensa de l'ancià, per la seva banda, va aportar diversos testimonis que desmuntaven la versió de la nena. Des de veïns que explicaven que es tractava d'una família conflictiva fins a mares d'escola que havien tingut problemes amb la petita. Fins i tot va citar el capellà de Cabanes, que va dir que li “costa molt de creure” perquè Martínez té “bona fama i honor”. Hi va afegir que quan la nena va fer catequesi, ell mateix li havia de cridar l'atenció perquè solia discutir amb els altres nens; i que la mare és de tracte difícil.

La fiscal va mantenir la petició de tretze anys i vuit mesos de presó per a l'ancià. Li imputa un delicte continuat d'abusos sexuals i un altre d'agressió sexual i amenaces. La defensa, per la seva banda, va demanar-ne l'absolució; i el cas va quedar vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia