Successos

successos

Roben tabac i rebenten 4 màquines escurabutxaques en dos bars de Corçà i Flaçà

Els lladres van cometre els robatoris en menys d'una hora

A Flaçà, van trencar el vidre amb una tapa de clavaguera que van agafar d'un carrer proper

Una banda de lladres va protagonitzar en menys d'una hora dos robatoris en bars de les comarques gironines, on van irrompre diumenge passat. Quan faltaven pocs minuts per un quart de quatre de la matinada, van entrar a l'establiment Can Liseu, situat al número 18 de l'avinguda Costa Brava de Corçà. Per accedir-hi, van fer primer palanca en una reixa metàl·lica que s'acciona de manera automàtica i, a continuació, van trencar el vidre de la porta. Una vegada a l'interior, es van dirigir directament a les dues màquines escurabutxaques. Aquestes estan col·locades en un espai central del local que hi ha la possibilitat de tancar, ja que hi ha una segona porta metàl·lica que els propietaris deixen abaixada durant la nit. Aquest reforç en la seguretat, però, no va resultar cap impediment per als delinqüents, que anaven encaputxats. Van forçar també aquesta porta i van rebentar les escurabutxaques per buidar-les dels diners que contenien. No van tocar, en canvi, la màquina del tabac, que en aquest cas no estava tancada, sinó a uns metres de la barra, i que es veu a simple vista.

El dispositiu de seguretat del negoci es va activar. La central d'alarmes va comunicar els fets als amos, que, al seu torn, van requerir que es donés la veu d'alerta a la policia. Els propietaris van ser els primers a arribar al bar i, tan sols un minut després, ho van fer els Mossos d'Esquadra. Ja no hi havia, però, ni rastre dels autors del saqueig, que van aconseguir el botí en menys de vuit minuts. Encara ahir, a banda, eren evidents part dels danys que van ocasionar a Can Liseu, on els seus responsables han hagut de posar un plàstic a la porta per tapar el tros de vidre trencat i evitar que hi entri el fred.

Les primeres investigacions indiquen que els mateixos lladres es van adreçar just a continuació a Flaçà, que es troba a 9 km de Corçà. A Flaçà, van entrar a robar al bar Can Buxó, situat al número 27 del carrer Comerç, davant d'una parada de la Sarfa. Aquí, hi van actuar pels volts de tres quarts de quatre de la matinada. La propietària va manifestar ahir que sospiten que van doblegar la reixa metàl·lica amb l'ajuda d'un cotxe, si bé tampoc es descarta que la trenquessin amb una cisalla. Van destrossar després el vidre de la porta, colpejant-lo amb la tapa d'una clavaguera que van agafar en un carrer de més avall. Seguint el mateix modus operandi que a Can Liseu, van rebentar dues màquines escurabutxaques per obtenir-ne els diners. En aquesta ocasió es van emportar, així mateix, més d'una desena de cartrons de tabac que hi havia en unes estanteries. Els lladres van poder evitar ser captats visualment per les càmeres de seguretat, però tot i així en l'enregistrament se'n senten les veus. A partir de l'anàlisi de la cinta, es creu que tres homes van participar en el saqueig al bar, on és el primer cop que entren a robar, segons expliquen els amos actuals. S'està acabant de comprovar quin idioma parlen entre ells, si bé tot sembla indicar que es tracta de romanès. Entre els diners i el tabac que es van endur, van obtenir un botí d'uns 5.000 euros, i es calcula que la reparació dels desperfectes que van causar ascendeix a almenys 1.000 euros. Els Mossos tenen oberta una investigació per identificar els acusats, si bé ahir a l'hora de tancar aquesta edició no s'havia efectuat cap detenció relacionada amb els dos casos.

LA DATA

09.03.14
Els Mossos
van rebre l'avís de dos robatoris en bars: el primer, a Can Liseu de Corçà, i l'altre, a Can Buxó de Flaçà.

LA XIFRA

5.000
euros
es calcula que és el valor del botí que es van endur d'un bar de Flaçà, d'on van sostreure diners i tabac.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia