Successos

Robatoris

Les sínies dels horts de l'Empordà, objectiu dels lladres de ferralla

Les sínies en desús, que antigament servien per treure aigua dels pous i regar els horts de l'Empordà, també són objecte d'espoli per part dels lladres de ferralla. Segons dades de la Fundació Albert Tomàs, que ha denunciat el robatori d'una d'aquestes màquines al terme municipal de Cabanes, un treball dut a terme l'any 2009 per l'escola Torre d'en Reig, de Vilabertran, va inventariar un total de 22 sínies a Vilabertran i actualment no en quedaria cap, a causa dels robatoris de la part de ferro. Fonts de l'Ajuntament de Vilabertran (que en el seu espai web promou una ruta de descoberta de les sínies) confirmen que pràcticament han desaparegut totes aquestes màquines.

La Fundació Albert Tomàs, que té per objectiu la divulgació del patrimoni cultural de l'Empordà, denuncia aquests robatoris, que, si bé no tenen el ressò econòmic dels robatoris de coure, són una forma d'espoli del patrimoni popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia