Successos

seguretat

Rebenten la caixa forta de la ITV de Vilamalla i la de Casa Darnés de Garriguella

De la seu de la inspecció de vehicles, es van endur un botí de 6.000 euros

La mateixa nit van assaltar una altra empresa de Vilamalla i una de Celrà

Uns lladres van assaltar la nit de divendres a dissabte les instal·lacions de la ITV de Vilamalla, van rebentar un dels portals metàl·lics (que queda a tocar de les càmeres de seguretat), van accedir a les oficines, que són darrere d'aquest portal, i, un cop a dins, van rebentar una de les caixes fortes i es van endur el contingut: uns 6.000 euros, segons les primeres dades que els responsables de la ITV van aportar quan van denunciar el robatori. Els lladres, que van estar uns 35 minuts treballant a les instal·lacions, no van aconseguir endur-se la totalitat dels diners que hi havia a les oficines, tot i que també van obrir alguna de les caixes on hi ha el canvi. Les càmeres de seguretat van poder captar dos dels lladres, que anaven encaputxats i no s'identifiquen, tot i que no es descarta que n'hi hagués més que esperessin els còmplices. Els responsables de la ITV van descobrir el robatori el dissabte al matí quan van anar a anar a obrir l'estació, ja que els dissabtes també fan inspeccions de vehicles. La ITV està ubicada al carrer Castelló del polígon Empordà Internacional, a Vilamalla. La mateixa nit va ser assaltada l'empresa Gosbi, que comercialitza menjar de gossos, que està situada al carrer Migjorn del polígon Pont del Príncep, també a Vilamalla.

Lladre estratega

En aquesta empresa, les càmeres de seguretat només van captar un lladre, també encaputxat, que va actuar d'una manera ben enginyosa. Cap a les quatre de la matinada, va fer saltar l'alarma de l'empresa i va fugir. Va esperar que els mossos anessin a fer la ronda i comprovessin que es tractava d'una falsa alarma, i quan la policia va marxar, va tornar, va esbotzar la porta, va trencar tres vidres i va anar cap als despatxos, ho va regirar tot i es va endur la caixa enregistradora. Gosbi ja ha estat assaltada almenys quatre cops, segons lamentaven ahir els seus responsables.

La mateixa nit, tres lladres també encaputxats van assaltar la nau de l'empresa distribuïdora de begudes Casa Darnés, que està situada a Garriguella, a peu de la N-260. Els assaltants, que també van quedar enregistrats per les càmeres, eren com a mínim tres i també anaven encaputxats. Van esbotzar la porta d'entrada a les oficines i, un cop a dins, van anar al lloc on hi ha la caixa forta, la van descalçar, la van rebentar amb una serra radial i es van endur el contingut. Els Mossos s'han fet càrrec de la investigació dels tres robatoris i no es descarta que almenys els assaltants de la ITV i els de Casa Darnés, que van mostrar una gran perícia per rebentar caixes fortes, fossin els mateixos i que formin part d'una banda especialitzada en aquesta mena de delictes.

LA DATA

22.03.14
a la matinada
es van perpetrar assalts a empreses de Vilamalla, Garriguella i Celrà.

Robatori de tabac a Celrà

L'empresa Logista, de Celrà, distribuïdora de productes de tabac, també va ser assaltada la nit de divendres a dissabte. Els lladres, que van fer un forat per entrar-hi, van fugir quan va saltar l'alarma, però ja havien agafat unes quantes capses de tabac.

No és el primer cop que aquesta empresa és objecte d'algun robatori. L'abril del 2013, els lladres hi van entrar fent servir el sistema d'encastar un cotxe contra la porta per poder accedir-hi. I el 2008, uns encaputxats van interceptar un tràiler que sortia de l'empresa carregat amb tabac destinat als estancs de la zona del Pertús. Els bandolers van lligar el xofer i el seu acompanyant amb brides i es van endur la caixa del camió fins a un lloc amagat, on van traspassar la càrrega, que tenia un valor d'uns 500.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia