Successos

Uns lladres assalten una casa en ple dia a Montfullà

La dona, que treballa de nits, era dins de la casa dormint però no va veure els assaltants, que deurien fugir quan va arribar la filla

L'empresa familiar de la Bisbal va ser assaltada fa un mes

Un ordinador portàtil i una consola és el botí material que es van endur uns lladres que ahir al matí van assaltar una casa al costat de l'església de Sant Pere de Montfullà. Però el pitjor: l'espant i la sensació de vulnerabilitat i inseguretat que li ha quedat a la Núria, la mestressa de la casa, que era dins de l'habitatge dormint quan els lladres van entrar havent forçat la vidriera del menjador que dóna al jardí. La dona s'havia posat al llit cap a les 11 per reposar una estona fins que fos hora de dinar, quan hagués arribat tota la família. Havia deixat una nota a l'entrada per la filla: “desperta'm quan arribis.” Cap a la una, quan la filla va arribar, la va despertar però va ser a base de crits, ja que a tot just entrar va advertir que hi havia les cortines arronsades i malgirbades i va veure que faltava l'ordinador i una consola. Eren signes evidents que havien tingut intrusos que se suposa que van marxar precipitadament, perquè no es van endur la bossa de mà que hi havia en una cadira i que contenia diners. La filla va córrer a comprovar que la seva mare estigués bé. Ella no s'havia despertat mentre ells lladres trastejaven per l'habitatge. Després, però, li va quedar el dubte de si mentre estava dormida van obrir la porta de l'habitació. N'està afectada; i té el coneixement del que va passar dijous a Sant Feliu de Buixalleu, quan uns intrusos van matar a ganivetades un home de 80 anys quan havia anat a esmorzar a la casa els volts de les onze del matí. Va ser al mateix tram horari que els lladres que van entrar a la casa de Montfullà.

La família de Montfullà havia reforçat els porticons de la casa seguint els consells de les autoritats, que sempre aconsellen que els particulars s'han de proveir de les seves pròpies mesures de seguretat. “Estic tip de sentir a dir als que vivim en urbanitzacions que ja tenim diners per pagar-nos la seguretat”, diu, enrabiat l'amo de la casa, Josep Puig, perquè ja salta a la vista que les mesures, que li van costar els seus diners, no han servit per a res. Puig explica que ahir quan els Mossos van anar a la casa un cop avisats del robatori, el primer que van fer va ser demanar-los si no tenien alarma. Ells tenen alarma. “Però quan som a casa no la tenim posada. Es posaria a sonar tota l'estona mentre ens anem movent”, lamenta la Núria. “Casa teva és el lloc més inviolable, i quan et trobes amb casos així, ets sents molt malament. No sé què hauria pogut passar si me'ls trobo”, lamenta.

Josep Puig, molt crític amb les polítiques de seguretat, remarca que molts habitatges que han estat assaltats per lladres violents tenien grans mesures de seguretat i que no han aturat els malfactors. Puig és soci de l'empresa Agrosalvi, que ha tingut diversos robatoris.

LA DATA

24.05.14
uns lladres
van entrar a ple dia en una casa mentre la seva mestressa dormia.

Lladres tancats i venjatius

L'empresa Agrasalvi, que té locals a Vilobí i la Bisbal, ha estat objecte de diversos robatoris. Fa un mes, la nau de la Bisbal ser l'escenari de l'actuació d'uns lladres singulars. Van entrar a la nau des d'un forat del sostre i es van despenjar, de set metres d'altura, amb una mànega de regar molt usada que podia no haver suportat el pes d'una persona, segons remarca Puig. Un cop a dins, els lladres es van fixar l'objectiu de la màquina de monedes de la bàscula. Poca cosa en van treure, però després els lladres es van trobar amb un imprevist: Van quedar tancats i no podien sortir per la porta perquè havien reforçat els panys. Es van posar a picar amb les eines de l'empresa per poder trencar el pany i finalment van poder sortir. Però abans, van rebentar els dipòsits dels tractors que hi havia a la nau i van vessar uns 500 l de gasoil. Puig interpreta que l'acció va ser un acte de revenja perquè es van trobar tancats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia