Successos

Un ciclista ferit de gravetat en un accident a les Planes

És a la UCI de l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ser traslladat amb helicòpter medicalitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen el grau de responsabilitat que hi té un camioner

Un ciclista va ser ferit de gravetat ahir, segons sembla, per un camió de petites dimensions al punt quilomètric 53 de la carretera C-63, entre Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles. El ciclista va rebre les primeres cures al lloc dels fets, fins a on es van desplaçar efectius del Servei d'Emergències Mèdiques, dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra. Va haver de ser traslladat, però, amb helicòpter fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on està ingressat en estat greu i amb un pronòstic reservat. L'accident va tenir lloc a les nou del matí, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

Els Mossos van desplegar fins a set patrulles per la zona per intentar localitzar el conductor del camió. Una patrulla el va trobar a la mateixa carretera C-63, a l'altura d'Anglès. A l'hora de tancar aquesta edició, el cos policial mantenia oberta la investigació per determinar el grau de responsabilitat del camioner en l'accident, a partir de la seva versió i de la dels testimonis. Fonts dels Mossos van explicar que el rebuf d'aire generat pel pas del camió podria haver desestabilitzat el ciclista o que el retrovisor podria haver-lo tocat. De fet, la bicicleta no tenia desperfectes. Sigui com sigui, però, la investigació està oberta.

La carretera C-63 entre Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles té un índex molt elevat d'accidentalitat. En alguns casos, els accidents han estat mortals. El més greu és el que hi va haver el 2009 a prop de l'Hostal del Fang, ja en direcció cap a Amer, on van morir tres persones per un xoc frontal. A més, hi va haver l'atropellament d'un veí per una moto de gran cilindrada quan travessava el pas de vianants d'abans de la benzinera. El revolt que hi ha al sector del cementiri, a la banda nord de les Planes, també és un punt especialment conflictiu quant a l'accidentalitat.

Per això, Carreteres ha dut a terme diverses actuacions en aquesta via a petició de l'Ajuntament.

LA XIFRA

7
patrulles
dels Mossos d'Esquadra es van mobilitzar per localitzar el camió que havia ferit el ciclista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia