Successos

Esbotzen l'escurabutxaques del bar de l'estació de Flaçà

Els lladres, que anaven encaputxats, haurien actuat aprofitant que passava un tren llarg de mercaderies perquè no se sentís la fressa que feien

Entren en una pastisseria i en un bar, a Olot

Agents de la policia científica dels Mossos d'Esquadra van efectuar ahir al matí una inspecció ocular al bar que hi ha dins l'estació de tren de Flaçà, on van entrar a robar. L'alarma de l'establiment va sonar a quarts de dues de la matinada. Tant la porta de la façana principal com la que dóna a les andanes estan tancades durant la nit. Per accedir a la instal·lació, els lladres van forçar la de la part posterior, que és la que queda davant les vies. Amb un pic o bé amb un pal de fusta, van donar cops al vidre de la dreta de la porta corredissa, que té els marcs d'alumini. També la van vinclar i van passar finalment pel forat lateral que van aconseguir obrir. Per tal que els veïns no sentissin la fressa, van actuar aprofitant que passava un comboi llarg, de càrrega. Una vegada a l'interior de la terminal, van utilitzar el mateix modus operandi per irrompre al negoci, que porta per nom Cafè Estació. Amb l'ajuda d'un objecte contundent, van destrossar el vidre de la porta, que també és automàtica, i la van forçar. Ja a dins del recinte del bar, els desconeguts van esbotzar la màquina escurabutxaques, d'on van agafar els diners que contenia. I, tot i que a l'establiment s'hi dispensa tabac, no el van tocar.

Tant a dins com a l'exterior de l'estació hi ha càmeres, així com un cartell que indica que la zona disposa d'un sistema de videovigilància. A la part del darrere de l'edifici de la terminal, els policies hi van localitzar un pal que estava recolzat en una paret, que se sospita que és el que els assaltants haurien pogut utilitzar per colpejar els vidres de les portes. Es tracta d'un tros de fusta que hauria format part d'una antiga instal·lació elèctrica. No es descarta, a més, que els acusats no anessin prèviament preparats amb aquest pal. Una de les hipòtesis és que l'haguessin agafat de prop de les vies, on hi ha apilat diferent material, com ara bigues de fusta.

Els encaputxats van escapar en direcció al pas a nivell, on es creu que els estava esperant un còmplice amb un tot terreny, amb el qual van marxar en direcció a Sant Llorenç de les Arenes. Una vegada es va activar el sistema de seguretat, la central d'alarmes va rebre l'avís. A part d'adreçar-se fins allí els Mossos (que van ser alertats quan passaven set minuts de les tres de la matinada), uns moments abans també hi va acudir una patrulla de vigilància de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif). En comprovar el que havia succeït, els guardes van efectuar diverses rondes per les proximitats per veure si localitzaven els presumptes autors, però ja no ni havia ni rastre. Es van quedar fent vigilància, a més, fins a l'hora d'obertura de l'estació per evitar que ningú entrés al bar i per custodiar la taquilla on es venen els bitllets de tren. A banda, a causa dels desperfectes ocasionats en les portes, ahir al matí dos operaris de manteniment de l'estació van retirar les parts que havien resultat afectades per tal de procedir a substituir-les.

Assalts a Olot

Els lladres també van treballar la nit de dissabte a diumenge a diferents punts d'Olot. A quarts de tres, van colpejar amb una eina punxant la porta de vidre de la pastisseria Cropic's, al carrer Xavier Bolós. Van estar estona picant perquè el vidre no cedia. Un veí els va veure i els va cridar “lladres, lladres!” diversos cops. Però ells no van desdir fins que el van poder trencar i van entrar pel forat. Aleshores, va sonar l'alarma i van fugir sense tenir temps d'emportar-se cap botí.

També a quarts de vuit del matí, van esbotzar la persiana i la porta del bar Setrill, a l'avinguda de Girona, i van rebentar la màquina escurabutxaques. Els robatoris a bars i restaurants per endur-se les monedes de les escurabutxaques, de fet, són freqüents a la demarcació.

LA DATA

09.06.14
Van assaltar
el bar de l'estació del tren de Flaçà. Hi van accedir entre dos i tres quarts de dues de la matinada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia