Successos

Detinguts tres membres d'una associació cannàbica

Es dedicaven a la comercialització d'estupefaents en un domicili de Siurana

No tenien permís per exercir l'activitat

Els socis pagaven 10 euros anuals

Els Mossos d'Esquadra de Figueres van arrestar el 19 de juny tres membres d'una associació cannàbica que no disposava de les autoritzacions pertinents per exercir aquest tipus d'activitat. Els acusats són una dona i dos homes, d'entre 22 i 35 anys, de nacionalitat francesa, i veïns de Siurana i Abrera. La investigació es va iniciar al maig, després que els agents tinguessin coneixement que, en un habitatge de Vilamalla, s'hi realitzava la compravenda d'estupefaents. Els policies van constatar que els imputats formaven part d'un club cannàbic que s'havia traslladat de Vilamalla a Siurana. S'anunciaven en una pàgina web i atreien, sobretot, clients francesos que s'adreçaven al territori català, aprofitant la proximitat dels dos països. A més, el fet que allí el consum a la via pública es considera delicte, també afavoria els desplaçaments.

Per fer-se socis, havien de pagar 10 euros anuals. Els impulsors del col·lectiu els aconsellaven que s'amaguessin les substàncies adquirides a la roba interior per dificultar-ne la troballa en cas de ser parats per la policia. Després de requerir informació a l'Ajuntament, a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes sanitaris i al Ministeri d'Agricultura, es va confirmar que l'associació no tenia cap permís. En l'escorcoll a l'immoble de l'entitat, s'hi va localitzar un aparell germinador, bosses petites transparents, caixes amb cons de paper per fumar, pots, bàscules de precisió, 530 euros, 754 grams de marihuana i documentació relativa a l'associació. Els responsables van ser detinguts a Siurana per un delicte contra la salut pública. L'endemà, van quedar en llibertat amb càrrecs per ordre judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia