Successos

Detenció de pel·lícula d'un lladre a casa de la família del cineasta Tomàs Mallol

L'intrús, en trobar-se amb el gos, va pujar a la teulada i s'hi va estar més d'una hora, fins que els Mossos el van pujar a buscar amb un toro elevador

L'escena que es va desenvolupar dissabte a la tarda en una casa de Torroella de Fluvià és molt cinematogràfica: un lladre es va espantar del gos de la família, es va enfilar a la teulada i hi va estar atrinxerat més d'una hora, fins que els Mossos, que havien acordonat l'habitatge, van pujar a buscar-lo amb un toro elevador. I per casualitat, l'escenari d'aquesta pel·lícula va ser la casa del difunt cineasta Tomàs Mallol, on hi havia la seva vídua, de 91 anys, i la seva filla.

Eren quarts de quatre de la tarda. El dia era plujós i a la casa, situada al costat del carrer Casades de Còdol, era l'hora de la migdiada i les dues dones dormisquejaven. El lladre, que sembla que venia de la part de darrere, camp a través, va entrar per una porta posterior que sempre deixen oberta perquè el gos, en Flaix pugui entrar i sortir quan vulgui de la casa. La primera que va topar amb el lladre va ser la filla, que tenia el gos a prop que va bordar. El lladre, que simulava amagar alguna cosa sota la jaqueta, li va etzibar unes paraules d'amenaça, perquè tanqués el gos, ja que era evident que en Flaix, el que havia estat gos inseparable de Tomàs Mallol, li feia por. L'intrús es va anar a ficaren una habitació i l'enrenou va despertar la dona gran, que es va aixecar i en veure la situació va provar de tancar amb el llisquet l'habitació on hi havia el lladre. No ho va aconseguir i l'intrús va pujar a una terrassa, on hi havia una escala de mà, i la va fer servir per enfilar-se a la teulada. Mentrestant, les dones van alertar els Mossos. Abans d'arribar els Mossos, un veí va veure la situació i va instar el lladre a baixar. Ell no li va fer cas. Van arribar quatre cotxes de Mossos i els agents van envoltar la casa. Com a les pel·lícules van intentar convèncer l'intrús perquè baixés. Ell anava d'un tram de teulada a l'altre però es negava a baixar. Els Mossos van pujar a la torre cilíndrica annexa a la casa i des d'allà, com a les pel·lícules, van provar de convèncer l'home. Però ell no estava disposat a baixar. I es va acabar optant per una solució, també digna d'un film: es va demanar a un veí que acostés un toro elevador, que tenia adaptat un calaix gran de fusta per a la recollida de pomes. I d'aquesta manera, uns mossos es van poder elevar fins al teulat on hi havia el lladre frustrat i el van convidar a acompanyar-los fins a terra ferma, on se li va fer una detenció que no tenia res de ficció, després d'identificar-lo. Es tractava d'un noi de l'Escala que es diu Rashid, vell conegut de la policia.

LA DATA

29.11.14
Un lladre
va ser detingut després d'estar més d'una hora enfilat a la teulada d'una casa de Torroella de Fluvià.

LA XIFRA

1
hora
i escaig va estar el lladre dalt de la teulada negant-se a baixar fins que els mossos el van pujar a buscar.

Saquejada una casa veïna el dia abans

L'habitatge de la família Mallol no és l'únic del carrer Casades de Còdol, antiga carretera principal de Torroella de Fluvià, que ha rebut visita dels lladres. El dia abans, el divendres 28 de novembre, uns lladres, més preparats que el que va acabar detingut a la teulada, van entrar al mas Batlle, arrencant una reixa i un tros de paret de la part posterior. Van entrar quan el matrimoni que habita la casa era a la seva reunió setmanal a la junta del casal de la gent gran de poble. Van marxar a quarts de sis i quan van tornar, pels volts de les vuit del vespre, des del camí van veure un llum encès al pis de dalt. Això va aixecar totes les sospites perquè ells estaven segurs que no l'havien deixat encès. L'home va entrar a la casa i, en comprovar que hi havia calaixos oberts i tement que els lladres encara fossin a dins, va sortir, va pujar al cotxe on l'esperava la seva dona i van anar a l'accés de la finca i van avisar els Mossos i uns veïns. Abans que arribés la policia, amb els veïns, van tornar a entrar. Els lladres llavors ja no hi eren però el seu rastre era ben visible. Tot remenat, la roba per terra i fins i tot trepitjada. S'havien endut joies i unes col·leccions de monedes que guardava la família. Sabien el que volien perquè van seleccionar les joies d'or i valuoses i van deixar les que no tenien valor. Els quadres de les parets també havien estat remenats, probablement perquè els lladres pensaven que darrere hi podia haver una caixa forta. Ara la família ha posat alarmes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia