Jutgen la mare que va matar el seu nadó acabat de néixer a l'habitació d'un hotel

La fiscalia li demana vint anys de presó per un delicte d'assassinat i arxiva la causa contra el seu marit

El matrimoni Verfaille-Huysman va arribar a Santa Susanna per passar uns dies de vacances amb els seus tres fills i es van allotjar a l'hotel Marítim. La mare estava embarassada de 37 setmanes, però tot i l'estat avançat de gestació de la dona, el seu marit no sabia que esperava un fill, segons assenyala l'escrit de la fiscalia. El matí del 24 de juliol del 2006, l'acusada es va llevar amb contraccions i en comptes «d'avisar el seu marit per acudir a un hospital [...] va decidir actuar pel seu compte», explica la fiscalia. Huysman va dir al marit que es trobava malament i va demanar-li que baixés a esmorzar amb els tres fills. Acte seguit, la mare, «conscient de l'altíssima probabilitat que amb la decisió de no sol·licitar ajuda posaria en perill la vida del nadó», va estirar-se a la banyera de l'habitació de l'hotel i va omplir-la d'aigua. Minuts després va néixer el nen, que pesava més de tres quilos i mig. Llavors, segons la fiscalia, «amb ànims d'acabar amb la vida del seu fill i conscient de la indefensió absoluta del nadó acabat de néixer», va submergir el nen a la banyera fins que va morir ofegat. Va embolicar el nadó, juntament amb la placenta, en una tovallola i el va posar dins d'una bossa, que va deixar abandonada al lavabo, al costat de la banyera, on el van trobar hores més tard unes empleades de la neteja de l'hotel. Segons assenyala la fiscalia, cap a les dues de la tarda, el marit va entrar a l'habitació i va trobar Huysman estirada al llit i el lavabo ple de sang. L'home va baixar de seguida a la recepció de l'hotel i va avisar un metge, que després de comprovar que la dona havia tingut una forta hemorràgia, va avisar una ambulància perquè la mare fos traslladada a un centre hospitalari. Ja a l'hospital de Calella, Huysman va negar que hagués donat a llum i que hagués tingut un avortament, però quan les treballadores de l'hotel van trobar el cadàver els Mossos van detenir el matrimoni belga acusat d'haver mort suposadament el nadó.

Pel crim del seu fill, el matrimoni belga, de 32 i 33 anys, va ingressar a la presó de manera preventiva durant gairebé quatre mesos per ordre del titular del jutjat número 2 d'Arenys de Mar, encarregat d'investigar el cas. El novembre del 2006, l'Audiència de Barcelona va acceptar part del recurs de la parella i els va deixar en llibertat sota una fiança de 18.000 euros. El matrimoni va marxar a Bèlgica, tot i que cada mes ha hagut de comparèixer davant del jutge instructor i no ha pogut sortir de la Unió Europea, segons va imposar-los el tribunal.

Exculpa el marit

Per la fiscalia el marit de l'acusada va ser «aliè completament a la tragèdia» que va succeir a l'habitació de l'hotel. A més, segons el fiscal, l'acusada «va amagar el seu estat al marit i pare del futur nadó des del mateix moment en què va saber que estava esperant el quart fill». A banda, l'home, mentre la mare donava a llum el nadó i posteriorment cometia el crim, va pujar almenys tres vegades a l'habitació per saber com es trobava la seva dona, però en cap moment l'acusada va voler obrir-li la porta. Per aquest motiu, la fiscalia demana que la causa contra Verfaille sigui arxivada provisionalment. Per a la dona, sol·licita vint anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentesc i una indemnització de 30.000 euros per al seu marit i 20.000 euros per a cada un dels tres fills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.