Successos

La dona trobada en un canal de reg de Cabanes va morir de manera accidental

El jutjat de Figueres arxiva el cas, que va succeir l'estiu del 2013

Creu que la dona va xocar contra un mur després de caure a l'aigua amb el seu gos

La investigació ha conclòs que Nathalie Martos, la dona trobada sense vida en un canal de reg de Cabanes el 23 de juny del 2013, va morir de manera accidental. La dona, de 36 anys i veïna de Narbona, tenia un cop fort al front i va morir com a conseqüència d'un traumatisme cranioencefàlic. Aleshores, el jutjat d'instrucció número 6 de Figueres va obrir una investigació per esclarir si havia estat víctima d'un homicidi. Després d'un any i mig d'investigació, el jutge ha dictat una interlocutòria per arxivar el cas i descarta la mort criminal o un suïcidi.

La víctima va marxar de Narbona a mig matí del 22 de juny del 2013 i va arribar a l'Alt Empordà cap a la una del migdia. Una hora després, va fer una última trucada amb el seu telèfon mòbil des de Cabanes i, a partir d'aquí, no se'n van tenir més notícies fins que es va trobar el cadàver. Durant els mesos que ha durat la investigació, han pres declaració a tots els testimonis que podien aportar informació del cas, han comprovat la situació dels telèfons de la víctima i dels possibles sospitosos, han buscat empremtes i recollit indicis del vehicle de la víctima i han revisat el correu electrònic de la dona. Tot això, conclou la interlocutòria, ha servit per “confirmar l'última posició mantinguda”, és a dir, que la dona va morir de manera accidental i que ningú la va matar.

El cos va aparèixer al canal, uns dos quilòmetres enllà d'on estava aparcat el cotxe de la víctima. El vehicle tenia les claus posades, les finestretes abaixades i hi havia la bossa de mà intacta a dins. Uns metres més avall del canal, es va trobar també el cos de la gossa de la víctima. La investigació conclou que la hipòtesi més probable és que, mentre la víctima hauria estat consumint substàncies estupefaents en aquesta zona apartada, la gossa hauria caigut al canal. Aleshores, la dona s'hauria llançat a l'aigua per intentar rescatar l'animal. “La força amb què discorre l'aigua del canal va poder ser clau per impedir que en sortís”, apunta el jutge, que assenyala que, segurament, el corrent la va arrossegar fins que va topar amb el cap contra la paret d'un sifó. La trompada li va provocar la mort.

En espera de proves

Per això, i mentre no aparegui cap altra prova, el jutge ha dictat una interlocutòria d'arxiu provisional perquè conclou que “no queda degudament acreditada la perpetració del delicte que ha motivat l'obertura de la causa”.

LA FRASE

El corrent va arrossegar la dona fins que aquesta va topar amb el cap contra la paret d'un sifó
Interlocutòria del jutge


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia