Successos

Seguretat

El trist final de l'emú Manolo

L'au que els mossos van abatre a trets és deia Manolo i era un animal de companyia manyac d'un mas de Sant Gregori

L'amo lamenta molt la pèrdua, però creu que els mossos van actuar bé

Els mossos van dispararonze trets, però no totes les bales van impactar al cos de l'emú Manolo

L'emú que els mossos van abatre a trets dissabte passat a Bescanó es deia Manolo i era un animal molt manyac que vivia des de feia anys en una masia de Sant Gregori, on el van adoptar ja fa anys per evitar que el sacrifiquessin. L'emú tenia molt de camp per córrer a casa seva, però dissabte va trobar una part de la tanca trencada i va sortir del seu hàbitat. Se sospita que es va trobar amb uns gossos que el van empaitar i això el va fer córrer en direcció cap a Bescanó, va travessar el riu i va arribar a l'aparcament del restaurant La Barca de Bescanó. Allà va passar molta estona, des de la tarda fins a la nit, rondant amunt i avall al costat dels horts, i la gent, sobretot la mainada, s'acostaven a veure'l. Alguns fins i tot es van fer selfies amb ell. En Manolo no s'estranyava d'aquesta proximitat amb la gent, perquè al mas on vivia ja estava acostumat que els nens el toquessin i l'amanyaguessin. No va protagonitzar cap incident amb els curiosos que s'hi acostaven. Però a quarts de dotze de la nit, una trucada als Mossos va canviar la fins llavors plàcida existència d'en Manolo. Algú alertava que hi havia un “estruç” abandonat. Una patrulla dels Mossos de seguretat ciutadana va anar a fer-se càrrec de l'estruç, que era un emú i tenia nom. Els Mossos van provar d'encapellar-lo (tècnica que consisteix a tapar el cap i els ulls i que evita que les aus s'alterin) fent servir unes estovalles del restaurant, però en Manolo no es va deixar posar la caputxa i es va defensar a cops de pota i va ferir dos mossos. Els mossos van provar de mobilitzar els agents forestals per poder capturar viu en Manolo, però la resposta dels forestals van ser que fins l'endemà a les nou no podien enviar ningú. I aquest absentisme nocturn dels agents forestals va fer que Manolo passés de ser candidat a rebre un dard narcotitzant innocu per a la seva vida a ser l'objectiu d'una rajada de trets mortal.

Els Mossos, en vista que dos agents ja havien anat a parar a l'ambulatori i tement que Manolo anés a la carretera, que no estava gaire lluny, i causés algun accident que pogués lesionar persones, van alertar els agents de l'ARRO (àrea regional de recursos operatius) perquè anessin a controlar la situació i els antiavalots es van presentar a l'aparcament i van acabar disparant onze trets i matant Manolo, tot i que no totes les bales van impactar en el cos de la gran au.

Els antiavalots dels Mossos es van retirar i van deixar el cadàver de l'emú Manolo, tapat, al mateix escenari del tiroteig. Era prop de la una de la matinada quan es va certificar la mort de l'emú. Llavors els mossos ja van localitzar el propietari de l'emú i aquests es va comprometre a anar l'endemà a fer ell mateix l'aixecament del cadàver. L'amo de l'emú va retirar el cos de l'aparcament i el va anar a enterrar. Tot i que lamenta molt la pèrdua d'un animal que feia anys que convivia amb ells, elogia la feina que van fer els Mossos d'abatre'l a trets, perquè entén que Manolo, un emú de dimensions considerables, podia representar un perill. Un bon servei dels mossos i un trist final per a l'emú Manolo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia