Honda inaugura a Santa Perpètua el primer centre de formació de motoristes

Els cursos seran gratuïts per als estudiants de secundària i molt assequibles per a la resta d'usuaris

Montesa Honda, filial de la multinacional japonesa dedicada al món del motor, va inaugurar ahir el seu nou institut de seguretat a Santa Perpètua de Mogoda. A l'acte no només hi va ser present el president de la Generalitat, José Montilla, sinó també destacats pilots de la història de la marca, com ara Àlex Crivillé, Sito Pons i Toni Bou. Tot i això, els cursos que s'hi oferiran no aniran dirigits a la gent que competeix, sinó a tots els altres usuaris que fan ús de la motocicleta amb el trànsit obert, des de principiants fins a professionals, com ara missatgers i policies municipals.

«Nosaltres engeguem la iniciativa per una qüestió de responsabilitat social, sense entrar en l'àmbit que és competència de les administracions. La sinistralitat, com a marca, ens és molt negativa, i la nostra intenció és fomentar la seguretat viària compaginant-la amb la diversió», va destacar el relacions públiques de la firma, Albert Cavero, que també va reconèixer que l'agenda fins al pròxim mes de desembre ja està força plena. De tota manera, però, va animar tothom qui estigui interessat a fer els cursos que ho sol·liciti a través del web o dels concessionaris de Montesa Honda.

Els preus són de 90 euros per a un pare i un fill –tots dos inclosos– que persegueixin la formació del segon; de 70 euros per als nivells intermedis d'habilitat, i de 100 euros per a professionals. Tots els horaris són de 9.30 h a 15.00 h, excepte l'última categoria, que s'allarga fins a les 17.30 h, en els quals es pot fer ús del circuit de frenada, del de tot terreny i del de trial, segons els objectius. L'accés per als estudiants d'institut serà gratuït, inclòs el transport al centre, i l'alcalde de Santa Perpètua, Manuel Ruiz, ja va destacar que en faran ús tant aquest últim col·lectiu com la policia local.

Un motorista begut causa una mort

a.g. / m.c

La policia local del Masnou va detenir la setmana passada un jove del municipi que va provocar, anant begut, un accident en què va morir un altre jove, també veí de la població. Els fets van passar el 9 de setembre, quan el detingut –que conduïa una motocicleta– i la víctima –que anava amb ell d'acompanyant– van topar contra un altre vehicle en un carrer del Masnou. La víctima va morir poc després dels fets. El conductor, per la seva banda, va ser traslladat a un hospital del municipi amb diverses ferides de consideració. El jove, però, va ser arrestat per la policia local de la població perquè va donar positiu en el control de la taxa d'alcoholèmia. El cas, segons van explicar ahir des de la policia local, està en secret de sumari per ordre del jutge.

Malgrat tot, tal com va avançar ahir José Montilla durant la inauguració de l'Honda Institut de Seguretat de Santa Perpètua, «la sinistralitat dels motoristes en accidents de trànsit aquest estiu ha caigut un 37,5% a Catalunya», cosa que considera «una bona dada» perquè aquest és un dels principals aspectes negatius de les carreteres del país.

El president de la Generalitat, així mateix, va instar tots els col·lectius implicats a «no baixar la guàrdia ni un mil·límetre», en un moment en què encara desconeixia la notícia de l'accident fatal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.