Successos

Jutgen cinc monitors per vexacions a nens

Les famílies demanen dos anys de presó per als educadors i una indemnització de 1.000 euros

Els acusen de fer jocs humiliants i degradants a Sant Ferriol

Quatre monitors que treballaven per a l'empresa de serveis educatius Alba van asseure's ahir al banc dels acusats del jutjat penal número 1 de Girona per haver fet presumptament un seguit d'activitats poc adequades amb un grup de menors que estaven de colònies al Mas Gircós de Sant Ferriol. L'advocat Javier Aguilar exerceix l'acusació particular en representació de les famílies de quatre nens que van presentar denúncia. En l'època dels fets, tenien onze anys i estudiaven a Mollet del Vallès. L'acusació particular demana per a cadascun dels monitors dos anys de presó per un delicte contra la integritat moral i deixen a parer del jutge la fixació de la responsabilitat civil –creuen, no obstant això, que haurien de pagar una indemnització d'uns 1.000 euros a cada alumne per danys morals–. El fiscal, en canvi, tan sols els acusa d'una falta de vexacions lleus i demana una multa de 300 euros. I, pel que fa a l'advocat de la defensa dels imputats, el lletrat Daniel Gómez, sosté que són innocents i en sol·licita la lliure absolució.

Els fets haurien tingut lloc el 2012. Els nois, quan van tornar de l'estada, van explicar a la família les activitats que havien realitzat, i alguns dels pares van considerar que els monitors els havien organitzat jocs inapropiats. Van relatar que n'hi havia un en què un nen s'estirava al terra, li aixecaven la camiseta i i li posaven nata a la panxa. Llavors, col·locaven una vena als ulls a una nena i l'anaven guiant perquè anés a parar fins al seu company i es mengés la nata. Un altre, consistia que els nens es fessin declaracions d'amor entre ells. Sempre segons la versió de les famílies, un dels alumnes li va comentar a una amiga que la convidaria a un gelat, però una monitora li va proposar que li digués paraules amb contingut sexual. Així mateix, s'arrossegaven pel terra com una serp fins on hi havia una gelatina que se'ls acabava estampant a la cara, i en un joc que denominaven “la ràdio” un d'ells s'emplenava la boca d'aigua i li tocaven les orelles fins que l'escopia a la cara d'un altre. Amb tot, la instrucció s'ha portat als jutjats d'Olot, on es va determinar que es fes un judici de faltes. L'acusació va presentar un recurs a l'Audiència de Girona, que va resoldre que els jocs eren de caràcter humiliant i degradant i el judici s'ha acabat celebrant als jutjats penals. En total, hi ha tres nois i dues noies acusades. Ahir en van declarar quatre, que van manifestar que els fets denunciats estan totalment fora de lloc i que en cap moment van tenir cap tracte vexatori cap als nens. La segona sessió del judici serà el 20 de març, quan declararan els menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia