Els mossos detenen a Roses el company de l'exdona del banquer assassinat com a sospitós del crim

Companys de feina i familiars de la víctima van posar a la policia sobre aquesta pista

El mòbil del crim no ha transcendit, però tot fa pensar, segons els veïns de la víctima, que Porfirio Fernández no veia amb gaire bons ulls que Mora i la seva exdona encara mantinguessin una bona relació. «Hi devia haver algun problema entre els dos homes perquè entre Mora i ella, no» sostenien els veïns. Alguns d'ells van indicar que hi havia una bona relació entre Mora i la seva exdona «perquè sovint se'ls veia junts i de bon rotllo.»

Un d'aquests veïns va explicar que la víctima portava entre vuit mesos i un any vivint al pis del carrer Tarragona i que amb aquest temps s'havia fet amic amb tothom. Aquest mateix veí va explicar que coincidia gairebé cada dia amb la víctima quan anaven al garatge a buscar el cotxe per anar a treballar. «Ahir (per divendres) no el vaig veure i a tres quarts menys cinc minuts de 8 del matí quan vaig marxar no vaig veure res d'estrany al garatge. Encara no s'havia produït el crim», va dir.

Des del moment que es va trobar el cadàver de Mora, ple de cops per tot el cos i sobretot al cap i al costat d'un basal de sang, la policia no va descartar cap hipòtesi i es va posar a investigar interrogant persones properes a la víctima. Algunes d'aquestes persones, familiars i companys de l'oficina bancària on treballava, van explicar a la policia que Mora havia estat amenaçat algunes vegades per l'actual company de la seva exdona. Això va fer que els Mossos d'Esquadra, sense deixar les altres vies d'investigació, n'obrissin una de nova dirigida a Porfirio Fernández i, a més, també, perquè a aquest se li coneixien antecedents policials.

La detenció de Fernández es va produir ahir a la matinada a Roses mateix, després que una dona l'hagués vist quan estava cremant uns papers, cosa que va fer sospitar a la policia que hagués pogut estar desprenent-se de coses comprometedores.

L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, va dir, quan es va donar a conèixer la detenció del sospitós, que fonts policials li havien dit que quedava descartat el mòbil del robatori i el de la venjança per qüestions professionals de la víctima. En aquest sentit cal recordar que Rafael Mora treballava al departament de recuperació de morosos de «la Caixa». Casamitjana va dir que la policia li ha assegurat que el cas es pot donar per resolt «perquè el cercle està tancat», però es va estalviar de fer cap més comentari «perquè són dues les famílies de Roses directament afectades», va dir.

Tant l'alcaldessa de Roses com l'alcalde de Llançà, Pere Vila, localitat on Mora estava molt arrelat i on tenia amics i familiars, van explicar que, pel seu caràcter participatiu, Mora estava implicat en diverses tasques socials de totes dues localitats. Precisament el seu germà, Joan Carles Mora, és el primer tinent d'alcalde de Llançà i porta les àrees d'esports, comerç i turisme.

La víctima havia jugat a bàsquet amb l'Adepaf de Figueres entre les dècades dels anys 80 i els 90. L'afició per aquest esport segurament li venia del seu pare, que també es deia Rafael, i que havia estat un conegut entrenador de bàsquet a les comarques gironines. Rafael Mora i López va morir l'any 1994 en un accident de trànsit a l'N-260, a Garriguella, quan va perdre el control del seu vehicle després d'intentar esquivar uns cavalls sense genet que travessaven la via. Havia entrenat el Grifeu de Llançà i l'Adepaf de Figueres. El seu principal èxit esportiu va ser portar un equip femení de Figueres des de la base fins a la primera divisió. La temporada 1988-89 va entrenar el Valvi Girona a l'ACB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.