Successos

Un expert investigador d'homicidis, nou comissari a Girona

José Jacinto Pérez s'incorpora com a segon comandament de la Policía Nacional

José Jacinto Pérez Jiménez, que s'acaba d'incorporar com a comissari de la unitat de coordinació operativa de la Policía Nacional a les comarques gironines, és un expert en investigació criminal que ha treballat durant 25 anys al grup d'homicidis a Barcelona. Amb la incorporació de Pérez Jiménez, la Policía Nacional cobreix la plaça de comissari sotscap, que va quedar vacant quan Josep Sigfrid Juan Ferragut va assumir el càrrec de comissari provincial quan es va jubilar el seu antecessor, Emilio Monge.

L'home que ara serà el segon comandament del cos a Girona es va incorporar el 1982 al grup d'investigació d'homicidis, on va treballar fins al 2010, i des del 1996 com a inspector en cap. A partir del 2010 va ser adscrit a la unitat de la policia als jutjats, el 2011 va assumir funcions en l'àrea del crim organitzat i posteriorment a l'àrea de seguretat i protecció, fins que a finals de l'any passat va ascendir a comissari i ara ha estat destinat a Girona.

El nou comissari arriba amb una llarga experiència en el camp dels homicidis (ha treballat en uns 500 casos de morts criminals) i, tot i haver-se centrat a Barcelona, ha intervingut en alguns casos de les comarques gironines per donar suport a les unitats de policia judicial. Un dels casos en què va intervenir (en la detenció del segons sospitós, Daniel Ives Bellanger) va ser el de l'assassinat de l'empresari de Santa Coloma Josep Corvera, abatut a trets per un sicari mentre dinava amb un grup d'empresari al restaurant Mas Solà. El cas d'Ana María Martos, desapareguda el gener del 2004 a Sant Feliu de Llobregat, que va ser trobada enterrada a Lloret el juny del 2013; el cas de les dues policies assassinades per Pedro Jiménez (detingut a Girona); el de l'assassí del Putxet; el de l'assassinat de la psicòloga Anna Permanyer; el cas d'Ana María Ramírez, assassinada i cremada a Vacarisses pel seu home, Asensio Oruña, són una petita mostra de les investigacions que ha portat a terme el nou comissari de la Policía Nacional de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia