Successos

Assalten i lliguen una dona a Girona

Uns lladres agredeixen una veïna a casa seva al barri dels Químics i la immobilitzen amb brides

Els dos delinqüents es van endur diners i diverses joies

Tenia un fort cop a la cara per culpa d'un cop de puny i esgarrinxades

Una veïna de Girona va ser assaltada ahir per dos lladres que van irrompre violentament a casa seva. Els fets van tenir lloc passades les onze del matí, en un edifici del barri dels Químics. Concretament, al bloc número 70-72 del carrer Caldes de Montbui. La dona, de 70 anys, era per casa quan de sobte algú va trucar a la porta. Tot i que la víctima estava sola a casa, no va desconfiar i va obrir la porta pensant que li portaven algun paquet o alguna cosa per l'estil. De sorpresa, van entrar ràpidament dos individus, i un d'ells va etzibar un cop a la dona. No hauria estat agredida per un objecte contundent, sinó que un dels lladres li va donar un fort cop de puny a la cara. La dona va quedar totalment atordida, moment que els assaltants van aprofitar per lligar-li les mans amb unes brides perquè no es pogués moure ni defensar. Tot fa pensar que la víctima havia estat vigilada pels lladres, ja que, segons fonts pròximes a la investigació, ells ja sabien que la veïna havia dut diners a casa o que en tenia en aquells moments. De fet, moments abans del robatori violent, la dona havia sortit de casa per fer uns encàrrecs per la ciutat. A la tornada és quan els lladres van trucar a la porta.

L'assalt va ser molt ràpid, els delinqüents es van endur els diners que tenia la víctima i diverses joies que van poder arreplegar pel pis. Un cop van aconseguir el botí que volien, van fugir del lloc dels fets.

Al cap de poca estona, la dona va poder trucar als serveis d'emergència. Fins allà es van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els agents van prendre la primera declaració a la víctima, que els va explicar com s'havia produït l'assalt. Així mateix, va donar una descripció dels dos lladres. Es tractaria de dos joves marroquins de pell fosca, segons va relatar la víctima. Immediatament després dels fets, la policia va muntar un dispositiu pel barri per si els podien detenir. A l'hora de tancar aquesta edició, els mossos encara no els havien pogut localitzar, tot i que l'operació continua oberta.

Sense hospitalització

Pel que fa a la víctima, els sanitaris del SEM la van atendre en un primer moment al pis on va passar l'assalt. Tot i que li van dir que caldria traslladar-la a un centre sanitari per descartar alguna lesió més greu, finalment la dona s'hi va negar i no es va desplaçar. Es tenia previst que un altre metge tornés a passar pel domicili per fer-li una altra revisió. La dona tenia un fort cop a la cara per culpa del cop de puny i alguna esgarrinxada per haver forcejat amb els assaltants.

Cap al migdia, dos membres de l'equip de la policia científica dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar al domicili a la recerca de proves, empremtes dactilars o petjades que ajudin els investigadors a assenyalar els culpables.

70
anys
té la dona que va ser agredida pels assaltants, que molt probablement l'havien seguit.
2
lladres
de nacionalitat marroquina que estarien al darrere de l'assalt violent busca la policia.

Presó per a un lladre de Palamós

Òscar Pinilla

Mohamed Ouhnine, un dels implicats en els assalts violents del Baix Empordà, va ser detingut ahir per la Policía Nacional quan sortia del despatx del seu advocat, Benet Salellas, a la plaça Marquès de Camps. La policia el va detenir amb el propòsit d'executar la seva expulsió un cop ha obtingut autorització del jutjat número 1 de Sant Feliu de Guíxols, que instrueix la causa pels assalts violents en què està imputat Ouhnine. La brigada d'estrangeria de la Policía Nacional ja havia anat a detenir Ouhnine per expulsar-lo el dia 3 de març quan va sortir de la presó un cop complerta la pena de dos anys i mig de presó que li havia imposat l'audiència per intent d'homicidi pel tiroteig que va protagonitzar a Llagostera. Però se'l va haver d'alliberar perquè el lletrat va advertir que no podia ser expulsat perquè tenia una causa pendent.

Quatre detinguts, dos d'ells menors, per tres robatoris

Òscar Pinilla

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la policia local de Cassà de la Selva, han detingut quatre lladres –dos menors d'edat– com a presumptes autors de tres robatoris en domicilis de Cassà de la Selva, Quart i Sant Gregori. El primer va tenir lloc a Cassà de la Selva el dia 29 de gener passat. Un agent fora de servei de la policia local de Cassà va observar que tres persones estaven mirant dins els patis de diversos habitatges. Aquestes persones van pujar a un vehicle i van marxar. El segon va ocórrer el 17 de febrer, en què un agent fora de servei, en aquest cas dels Mossos d'Esquadra, va observar que hi havia unes persones amb guants que miraven dins les cases del nucli urbà de Palol d'Onyar, al terme municipal de Quart. La investigació va acabar el 3 de març amb la detenció dels quatre lladres responsables dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia