Successos

Troben un arsenal d'armes i munició a Planoles

El seu propietari tenia repartit l'armament entre el seu pis de Barcelona i un habitatge de segona residència al Ripollès

Li van comissar pólvora, 44.000 projectils i 42 armes, 28 de les quals il·legals

Els Mossos d'Esquadra han comissat el dipòsit d'armes il·legals més gran localitzat mai fins ara a Catalunya. El seu responsable és un veí de Barcelona, de 66 anys i de nacionalitat espanyola. Tenia repartit l'arsenal entre el seu domicili habitual, situat a la capital catalana, i un habitatge de segona residència que té a Planoles, al Ripollès. Els agents van dur a terme la detenció el dia 22 de març, després de ser alertats que un home que estava en un carrer del barri de Sants-Montjuïc havia ofert una pistola a un altre a canvi d'unes copes. Quan els policies van arribar al lloc dels fets, van contactar amb el ciutadà que els havia donat l'avís. Aquest testimoni va explicar que ell s'havia negat a adquirir l'arma i que, just a continuació, l'acusat havia fugit amb un vehicle tot terreny. Els efectius van iniciar la recerca del sospitós per la rodalia i el van interceptar a dins del seu vehicle.

A l'automòbil hi van trobar una gran quantitat d'armes, entre les quals hi havia dues pistoles i un revòlver. Transportava, a més, punys americans, esprais d'autodefensa, armes blanques i diferent tipus de munició real. Per aquests fets, van arrestar-lo per un delicte de tinença il·legal d'armes i les hi van comissar totes. La unitat d'investigació dels Mossos de la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona es va fer càrrec del cas. Van esbrinar que l'imputat tenia dos immobles i van demanar al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia que els donés autorització per escorcollar-los. El 23 de març, van inspeccionar el seu pis del barri d'Horta, on van requisar 10 armes de foc curtes, una escopeta, 3 rifles, uns 25.000 cartutxos, 3 quilos de pólvora, 1.000 percussors i diverses armes prohibides. En aquest cas, va ser necessari activar el grup del Tedax per tal d'examinar els pots de pólvora i la granada. D'altra banda, els Mossos es van desplaçar l'endemà al domicili de Planoles, on encara hi van localitzar més armament i munició: 11 armes curtes, 10 de llargues, peces de pistoles, 205 cartutxos, més de 19.300 projectils, 11 armes blanques, 5 silenciadors i 30 carregadors de diferents calibres.

LA DATA

22.03.15
L'acusat va ser detingut al barri de Sants de Barcelona. Conduïa un tot terreny i va donar positiu en la prova d'alcoholèmia.

LA XIFRA

66
anys
té l'home que va ser arrestat. És de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona. Està en llibertat amb càrrecs, si bé la investigació continua.

La investigació continua oberta

L'arrestat va passar a disposició judicial el 25 de març i va quedar en llibertat amb càrrecs, si bé la investigació continua oberta. Està acusat d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i explosius, i de fabricació, tràfic i dipòsit d'armes i explosius. Va ser detingut el dia 22 pels Mossos de seguretat ciutadana de la comissaria de Sants-Montjuïc. En el moment de l'arrest, estava a l'interior del seu cotxe. Es va observar que anava begut i es va requerir a la Guàrdia Urbana que li realitzés la prova d'alcoholèmia. Va donar positiu i va ser denunciat administrativament. Entre el vehicle i els seus dos immobles, els investigadors van comissar 3 quilos de pólvora, més de 44.000 projectils i 42 armes de foc, 28 de les quals estaven habilitades per disparar, però estaven en situació il·legal. D'entre les armes, hi havia 11 revòlvers, 17 pistoles, 1 escopeta i 13 rifles. N'hi havia que tenien modificacions en les seves parts fonamentals, fet que s'analitzarà amb detall els propers dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia