Troben el cadàver d'una dona a l'interior d'una maleta, a la Gran Via de Barcelona

Els Mossos tracten d'esbrinar la identitat de la víctima, que tenia entre 25 i 35 anys i que podria haver mort escanyada

El cos de la dona va ser descobert dilluns a la nit després que un veí del número 186 de la Gran Via de Barcelona va alertar els Mossos d'Esquadra que hi havia una maleta de viatge taronja just davant del bloc de pisos. L'home els va dir que havia obert lleugerament la maleta i que li semblava que hi havia un animal mort a dins. Quan van arribar, però, els agents van comprovar que el que realment hi havia a l'interior de la maleta era el cadàver d'una dona d'entre 25 i 35 anys, baixa i amb trets que semblaven indicar un origen llatinoamericà. El cos estava col·locat en posició fetal i presentava diverses contusions, tot i que cap era prou greu per haver-li provocat la mort. De fet, a l'espera dels resultats definitius de l'autòpsia, tot indica que la dona va morir escanyada. Els investigadors de la policia catalana van estar prenent empremtes de la maleta i també de l'entrada i l'ascensor de l'edifici. A més a més, van prendre declaració als veïns que en aquells moment eren a casa seva i van precintar l'accés al terrat per tal de poder inspeccionar-lo amb la llum del dia.

Ahir els Mossos van estar treballant durant tot el dia per identificar la víctima i conèixer el seu entorn, una informació que fonts properes del cas consideren «vital» per poder avançar en la investigació dels fets. Els agents van tornar a parlar amb els veïns de l'edifici, i a més els van mostrar imatges de la víctima, que tenia el cabell negre i la pell morena. Mentre falta confirmar la identitat de la dona, els investigadors mantenen totes les hipòtesis obertes i no descarten cap possibilitat. Les línies d'investigació se centren a saber si la dona tenia algun tipus de vincle amb l'immoble de la Gran Via. Tot i que diversos veïns van assegurar ahir que a l'edifici no hi vivia cap dona de trets llatinoamericans, altres, en canvi, van especificar que a l'immoble hi ha diversos pisos de lloguer i que «no es pot descartar» que hi visqués la víctima. En aquest cas, el crim es podria haver comès a dins de l'edifici i l'homicida hauria traslladat posteriorment el cos amb la maleta fins a l'entrada del bloc de pisos. En cas que la dona no tingués vincles amb l'edifici, la hipòtesi principal és que la víctima va ser assassinada en algun punt de la ciutat i després va ser traslladada amb la maleta fins a l'entrada de l'edifici. Fins i tot es podria tractar d'un nou cas de violència de gènere.

Ahir els investigadors també van analitzar el terrat. Aquesta zona va ser precintada poc després que s'hagués trobat el cos de la dona perquè és una part de l'edifici que la policia vol examinar a la recerca d'alguna prova que ajudi en la investigació. No obstant això, els Mossos no creuen que el terrat sigui una peça clau per ajudar a resoldre el crim.

De la nevera a les capses

Aquest no és el primer cas en el qual apareix una persona morta a l'interior d'un objecte, però sí un dels primers en què el cos no ha estat esquarterat. El cas més recent és el doble crim d'Abrera, a finals de juliol, quan Héctor Ferrer Medrano i la seva parella, detinguts recentment a França, van assassinar el germà petit d'ell, Hugo Ferrer, el van esquarterar i el van amagar en un congelador amb la seva xicota. També a mitjan juliol, els Mossos van detenir un home d'origen xinès que va assassinar els seus tiets i la seva cosina en un basar del barri d'Horta de Barcelona. El cos de la noia el va esquarterar i el va guardar en capses. El mes d'octubre del 2008 els Mossos van trobar en uns contenidors del carrer València de Barcelona el cadàver esquarterat d'un jove de Blanes. També va aparèixer esquarterat al maig el cadàver d'una dona a Rubí, tot i que en aquest cas el cos es va trobar en una zona d'horts sense el cap, els peus, les mans ni les vísceres. La dona va morir a mans del seu marit, que va ser detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.