Successos

Una parella cau al Puigmal on el 112 no té cobertura i l'home mor durant la nit

La dona va marcar diversos cops el 112 però no va poder contactar-hi

Es va quedar al costat d'ell perquè l'hi va demanar i l'endemà va baixar a demanar auxili

Un veí de Castellbisbal de 51 anys, professor a l'IES del municipi, Joan Margarit Ribas, va morir i la seva parella va resultar ferida en patir una fatídica caiguda mentre pujaven la muntanya del Puigmal, al terme de Queralbs. L'accident va passar el dimecres a la tarda, quan la parella, que feia la travessa entre Núria i el cim del Puigmal, va relliscar i es va precipitar muntanya avall, quan era a la cota 2.700, a l'entorn del pluviòmetre, i a uns 200 metres del cim. La dona, de 53 anys, va trucar diverses vegades al telèfon d'emergències 112, però a la zona de l'accident no hi havia cobertura i no va aconseguir contactar-hi. L'home, que va resultar malferit, va demanar a la dona, que patia ferides que no li impedien moure's, que no marxés del seu costat, de manera que es van quedar al ras i l'home no va sobreviure. Al matí, la dona va emprendre el camí de baixada fins que va trobar-se un altre excursionista que va ser qui, finalment, va alertar els serveis d'emergència. Els Bombers van rebre l'avís dijous, quan faltaven pocs minuts per a dos quarts d'onze del matí. Els efectius de rescat es van adreçar, immediatament, a la vall de Núria, on van aterrar els helicòpters per dur a terme el rescat de muntanya. Els Bombers van activar un helicòpter i dues unitats del GRAE. Els equips de rescat i la comitiva judicial van arribar fins al lloc on es trobava el cos sense vida de l'home i van fer l'aixecament del cadàver, per fer-li l'autòpsia. Tots els indicis apunten que va morir a causa d'un traumatisme.

La dona, que també patia diferents traumatisme i contusions que es va fer durant la caiguda, va ser trasllada a l'hospital de Campdevànol. Tot i les ferides que presentava, en el seu cas no es tem per la seva vida.

LA XIFRA

51
anys
té l'home que va ser trobat sense vida. La seva parella en té 53. Són de Castellbisbal, al Vallès Occidental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia