Successos

Jutgen l'acusat de retenir un conductor

El propietari del cotxe diu que, en 62 anys, “mai havia passat tanta por”

L'Audiència de Girona va ser escenari ahir d'un judici contra Manuel Cortés Asensio, per a qui la fiscal demana sis anys i nou mesos de presó per haver retingut presumptament un conductor a qui hauria abordat al carrer Orient de Palamós, el 31 de juliol del 2014. En la vista oral, l'acusat es va negar a respondre a l'interrogatori del ministeri públic, mentre que sí que va contestar les preguntes del seu advocat, Carles Maymi. El lletrat es va centrar essencialment a constatar en quin estat es trobava el dia dels suposats fets. Cortés va manifestar que quan va comparèixer al jutjat d'instrucció ja no recordava res del succés, que just un dia abans havia pres cocaïna i que actualment segueix un tractament de deshabituació des del centre penitenciari: “He sigut consumidor habitual de drogues des dels catorze o quinze anys. Estic malalt i també em costa caminar.”

Pel que fa al denunciant, Albert Maylinch, va relatar que es dirigia a casa de la seva germana, a Palafrugell. Abans, es va aturar a fer un cafè i a donar una volta per Palamós. Quan va anar a buscar el cotxe per marxar, el va obrir amb el comandament a distància, va deixar les crosses amb les quals camina al darrere i quan es va asseure al seient del conductor va veure que tenia Cortés al costat. Va afirmar que, llavors, l'imputat el va insultar i que li va sobtar que li etzibés que era un maltractador, ja que viu sol i fa anys que no té parella. “Em va dir que el portés a Quart. Em vaig posar molt nerviós, suava. Em repetia que no la hi jugués, que si ho feia em volaria el cap amb una pipa que portava. I durant el trajecte, em va demanar primer 20 euros i després, 50, però li vaig assegurar que els hi donaria quan paréssim. En 62 anys, mai he passat tanta por.” En arribar a l'altura de Flaçà, però, el processat li va requerir que s'aturés perquè tenia ganes d'orinar, i tant bon punt Cortés va posar els peus a terra, Maylinch va accelerar i va fugir.

Per la fiscal, els fets són constitutius d'un delicte de detenció il·legal i d'un intent de robatori amb intimidació. La defensa, en canvi, va sol·licitar l'absolució de Cortés. Considera que no va existir detenció il·legal perquè no va tancar el conductor a l'automòbil. Tampoc se li va trobar cap arma ni va proferir amenaces, sinó que té una manera de parlar en què els insults són habituals. Va recordar, a més, que la metgessa que el va assistir va constatar que és politoxicòman, patia síndrome d'abstinència i tenia la voluntat disminuïda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia