L'Ajuntament de Dénia rebutja la creació d'un partit judicial en les comarques de les Marines

El ple de l'Ajuntament de Dénia ha rebutjat per unanimitat la creació d'un partit judicial per a les Marines Alta i Baixa que la Conselleria de Justícia té intenció de sol·licitar al govern espanyol.

La moció presentada a instàncies del regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel Llobell, justifica aquesta negativa per raons històriques i geogràfiques, i per motius d'aprofitament de les infraestructures existents, ja que considera un contrasentit que es forme un partit judicial que incloga les dues Marines quan el partit judicial de Dénia compta amb un edifici de recent construcció i que té una estructura que pot albergar els futurs jutjats de primera instància i d'instrucció que es puguen crear, «i que ja suposen una imperiosa necessitat», segons afig el regidor.

Així mateix, la moció considera que també hi ha raons econòmiques i de personal que fan innecessària la creació d'aquest nou partit judicial i argumenta que el de Dénia requereix, en realitat, la dotació d'un jutjat penal, i fins i tot una extensió de l'Audiència d'Alacant, que facilite l'accés dels ciutadans als òrgans judicials, per abaratir costos, especialment en matèria de desplaçament.

El document recorda que Dénia disposa de totes la infraestructura necessària i idònia, per la qual cosa la creació d'aquest nou partit judicial té, principalment, dos desavantatges: d'una banda, va en contra de la nova oficina judicial que fomenta la concentració de grans partits judicials i, en segon lloc, és contrari a la Llei Orgànica del Poder Judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.