Successos

Motorista malferit per haver topat de nit amb una cadena

L'accident va tenir lloc a Argelaguer en una pista veïnal

Els ocupants de la moto, tots dos menors, volien entrar per un camí de terra amb l'accés barrat

El noi que anava al darrere està ferit lleument

Greu accident d'una moto que es va enganxar amb la cadena que barrava el pas cap a un camí de terra ahir a la matinada a Argelaguer. El conductor de la moto, de 17 anys i veí d'Olot, va resultar ferit molt greument i va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, mentre que al noi que anava al darrere, de 16 anys i veí d'Argelaguer, el van dur a l'hospital d'Olot, amb ferides menys greus.

Els fets van tenir lloc pels volts de les dues de la matinada. La motocicleta, de 125 cc i que presumiblement venia de Tortellà (població que aquest cap de setmana celebrava la festa major), va agafar una pista asfaltada que surt de la GI-523 i va sortir a Argelaguer. Un cop recorreguts uns 300 metres, el motorista va trencar a l'esquerra per accedir a un camí sense asfaltar que de nit està tancat amb una cadena. El conductor no va veure la cadena i la moto s'hi va quedar enganxada. Algú va alertar els serveis d'emergència i es van desplaçar fins al lloc del sinistre –una zona boscosa– els bombers, els Mossos i el SEM, que es va ocupar del trasllat dels dos ferits. Els Mossos es van encarregar de l'atestat de l'accident i van marcar la posició de la motocicleta, que va ser retirada per una empresa de grues.

La cadena que barrava l'accés al camí que volien agafar els ocupants de la moto accidentada només està posada de nit i no hi ha cap cadenat. Només està lligada amb una volta a la soca d'un arbre, de manera que si algú vol passar pot fer-ho desenganxant-la. El camí que comença on hi ha la cadena dóna accés als camps d'una finca que anomenen Els Til·lers i no té sortida. Els amos d'aquesta finca i d'uns altres camps van acordar posar-hi la cadena durant la nit per tenir els camps i el cobert, on tenen uns cavalls, un xic més resguardats, ja que en alguna ocasió se'ls havien endut algun estri o material del cobert. Durant el dia, però, la cadena és a terra.

Tot indica que el conductor de la moto no va ser a temps de veure que hi havia la cadena i ara s'investiga com és que els motoristes volien anar de nit per aquest camí que no dóna accés a cap habitatge ni té cap sortida cap als pobles veïns.

La pista asfaltada per on circulava la moto abans d'intentar agafar el camí de terra comunica Argelaguer amb la GI-523 (la carretera oficial d'Argelaguer a Tortellà) i és un camí veïnal que abans de ser asfaltat era utilitzat ben bé només pels veïns de la zona. Darrerament, però, des que s'ha asfaltat, registra molt de trànsit i fa uns mesos un cotxe ja es va accidentar en el tram més proper a Argelaguer. La conductora, una noia veïna d'Olot, no va agafar un revolt molt pronunciat a la dreta i el vehicle va anar a encastar-se al pati d'una casa de turisme rural que hi ha arran mateix de la carretera.

LES XIFRES

125
centímetres cúbics
de cilindrada tenia la moto amb què els dos menors van tenir l'accident.

LA DATA

17
anys
té el noi que conduïa la motocicleta i 16 el que anava al seient de darrere.
16.08.15
A les dues
de la matinada es van accidentar els dos nois que anaven en moto i es van enganxar amb una cadena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia