Successos

Els testimonis neguen forceig entre mossos i el senegalès mort

Durant l'operació policial a Salou, van veure com Mor Sylla passava per la barana del balcó i es precipitava al buit

Els tres veïns de Salou que dimarts de la setmana passada van presenciar la mort d'un home senegalès, en caure d'un balcó durant una operació policial dels Mossos d'Esquadra contra el top manta, van corroborar ahir davant el jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona que no van veure cap forcejament entre els agents i l'home, com ja van manifestar en seu policial. Segons recull l'ACN, els tres homes, que van declarar com a testimonis protegits, haurien reiterat que van veure com el venedor passava per sobre de la barana del balcó del tercer pis i es precipitava al buit quan intentava despenjar-se al pis de sota. Aquesta setmana els cinc companys de pis també van declarar que no van veure contacte entre els agents dels Mossos i Mor Sylla. Segons fonts judicials, la declaració dels testimonis coincideix amb la versió que ja van donar a la seu judicial. Dos d'aquests veïns van veure els fets des del carrer i el tercer ho va observar des d'un balcó proper.

El jutge degà de Tarragona encara no ha decidit si cita a declarar els agents dels Mossos que van participar en l'operació, però sí que va assegurar que s'instruiran més diligències per a aquest cas.

D'altra banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, compareixerà dimecres que ve, dia 26, a la diputació permanent del Parlament per explicar l'operació dels Mossos d'Esquadra contra el top manta i els fets ocorreguts a l'habitatge del venedor mort, així com els disturbis posteriors, protagonitzats per uns 200 companys de la víctima. En els últims dies els sindicats dels Mossos han denunciat que els comandaments de la policia catalana van prohibir detenir els autors dels aldarulls perquè la situació no anés a més, i al cap d'unes hores van deixar en llibertat els tretze detinguts en l'operació.

LA DATA

26.08.15
És el dia
que el conseller d'Interior, Jordi Jané, compareixerà a la diputació permanent del Parlament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia