Successos

Banyeres demana 1,4 milions d'euros pels danys de la pedregada

La Subdelegació del Govern adverteix que les subvencions per reparar els danys de la pedra del passat 31 de juliol no cobrixen les collites ni els cotxes

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha valorat en quasi 1,4 milions d'euros els danys causats per la pedregada del darrer 31 de juliol després que les empreses i els particulars hagen presentat en les oficines municipals les sol·licituds d'ajuda, «tot i que les subvencions no cobriran les collites ni els danys en els vehicles», segons ha comentat l'alcalde Josep Sempere a partir del que ha indicat la Subdelegació del Govern.

L'Ajuntament banyerenc va declarar en un plenari extraordinari a inicis d'agost la declaració com a zona catastròfica i va fixar el 28 del mateix mes com a termini per a la recollida de sol·licituds, sent bastants les veïns que han realitzat aquest tràmit.

No obstant, Sempere ha indicat que ja han rebut una resposta de la Subdelegació del Govern per a la reparació dels danys, que contempla sufragar els primers habitatges i les indústries, però no les collites, ni vehicles ni vivendes de segona residència, pel que lamenta que les ajudes en aquesta matèria no consideren els cotxes, «precisament quan els va afectar en major quantia».

Sempere recorda que els danys no van afectar quasi el casc urbà, però si el polígon industrial i la partida de La Solana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia