Successos

El TSJC manté com un cas imprudent la mort d'un home atropellat a Figueres

El fiscal reclamava que es condemnés per assassinat Baltasar Sánchez Rey, que només va ser condemnat a quatre anys i nou mesos de presó i està lliure

El TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) ha desestimat el recurs que va presentar el fiscal Víctor Pillado reclamant que es revisés la condemna a Baltasar Sánchez Rey (quatre anys i nou mesos de presó), que va ser jutjat per la mort de Benaisa Bachiri, a qui va passar pel cim amb un camió petit després d'haver-lo tirat a terra d'un cop de pal al cap en el decurs d'una discussió de trànsit en una rotonda a Figueres. El fiscal considerava que es tractava d'un assassinat, és a dir que Baltasar Sánchez havia passat pel cim de l'home que ell mateix havia deixat ferit a terra amb intencionalitat homicida, en contra del que va considerar provat el jurat, seguint les tesis de la defensa, exercida per Carles Monguilod. El jurat va considerar que es tractava d'un delicte de lesions (Baltasar Sánchez sempre va admetre que li havia clavat el cop de pal) i un altre delicte d'homicidi imprudent, com si es tractés d'un accident de trànsit sense intencionalitat, perquè Sánchez Rey no es va adonar que li passava per sobre. Pel delicte de lesions l'Audiència li va posar un any i nou mesos de presó i pel delicte d'homicidi imprudent, tres anys de presó i quatre anys sense carnet. Pena que ara el TSJC ha confirmat en desestimar el recurs del fiscal. El TSJC també ha desestimat el recurs que va presentar la defensa, que reclamava que pel delicte d'homicidi imprudent se li imposés la pena d'un any per considerar-la “més ajustada” i no pas de tres anys, que s'acosta més a la màxima prevista, i també que se li imposés la pena mínima pel delicte de les lesions.

Baltasar Sánchez, que va estar tres anys i mig en presó preventiva, està en llibertat des del dia del veredicte i la seva defensa procurara que no hagi de tornar a la presó demanant la suspensió de la pena. Quan va protagonitzar el fatal atropellament, el 4 d'agost del 2010, només feia uns mesos que havia sortit de la presó per la condemna de 44 anys per violació d'una autoestopista que li van posar el 1993.

L'únic que modifica el TSJC és la quantia de les indemnitzacions per a la vídua i als fills menors de Bachiri: les eleva a 126.538 euros per a la dona i 52.724 euros per a cadascun dels fills. En tractar-se d'un homicidi imprudent perpetrat amb un vehicle a motor, l'acusació particular podrà reclamar la indemnització a l'asseguradora del vehicle que conduïa Baltasar Sánchez Rey, que s'ha declarat insolvent.

LA XIFRA

4
anys i 9 mesos
de presó és la pena per la mort imprudent. 44 anys li van imposar el 1993 per violació i robatori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia