Successos

L'exalcalde de Roda, jutjat per malversació de diners públics

El judici a Pedro José Figueiredo (PP), acusat d'apropiar-se de diners de l'Ajuntament, comença avui

L'Audiència de Tarragona jutjarà a partir d'avui l'exalcalde de Roda de Berà Pedro José Figueiredo (PP), acusat d'un delicte continuat de malversació de fons públics. També s'asseuran al banc dels acusats l'exinterventor i l'extresorer municipals. Segons la fiscalia, tots tres es van concertar per disposar de diners públics del consistori mitjançant un sistema de “bestretes”, l'any 2008. El ministeri fiscal sol·licita tres anys i mig de presó per a l'exalcalde, que va retornar els diners, cinc i mig per a l'extresorer Jordi Reina i cinc per a l'exinterventor Luis Caramés, a qui reclama que retornin els imports que haurien sostret, 12.000 i 10.000 euros, respectivament.

Figueiredo va ser alcalde de Roda entre el setembre del 2007 i el setembre del 2008, càrrec per què cobrava un salari anual de 44.000 euros. Va compaginar el càrrec amb el de vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès, per què rebia 10.600 euros anuals. Durant aquell període, els acusats “es van concertar per poder disposar en benefici propi del diner públic i van idear fer-ho com si es tractés de bestretes”, sense passar, però, pels tràmits legals, ni ajustar-se a les limitacions que establia la normativa per a aquells avançaments, segons l'escrit d'acusació del fiscal. L'exalcalde s'hauria apropiat de 75.000 euros l'abril del 2008, dels quals hauria transferit 70.000 del compte de l'Ajuntament a un de personal.

LA XIFRA

75.000
euros
s'hauria apropiat Figueiredo de l'Ajuntament de Roda de Berà, l'abril de l'any 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia