Successos

L'exalcalde de Roda de Berà “es va equivocar”, segons l'advocat

El judici contra l'exalcalde de Roda de Berà Pedro José Figueiredo (PP), que està acusat, juntament amb l'extresorer Jordi Reina i l'exinterventor Luis Caramés, de concertar-se l'any 2008 per disposar de diners públics del consistori mitjançant un sistema de “bestretes”, va començar ahir a l'Audiència de Tarragona. Els tres acusats declararan previsiblement demà.

L'advocat de l'exalcalde va avançar als membres del jurat popular que José Figueiredo “reconeixerà que s'ha equivocat i demanarà perdó” i va subratllar que “va retornar fins a l'últim cèntim de què va disposar de forma irregular”. En la mateixa línia, l'advocat de l'extresorer va manifestar que també admetrà els fets. Per contra, la defensa de l'exinterventor continua reclamant la seva lliure absolució, la qual cosa va impedir un acord de conformitat per evitar el judici oral.

En el primer dia de judici, el ministeri fiscal va mantenir la petició de tres anys i mig de presó per a l'exalcalde, que va retornar els 75.000 euros que s'havia transferit a un compte corrent personal; de cinc i mig per a l'extresorer, i de cinc per a l'ex-interventor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia