Successos

El fiscal rebaixa la pena de presó per a Figueiredo

La fiscalia ha rebaixat de tres anys i mig a poc més d'un any de presó la pena per a l'exalcalde de Roda de Berà Pedro José Figueiredo (PP), que va admetre que es va apropiar de 75.000 euros de l'Ajuntament l'any 2008 perquè tenia necessitats econòmiques. Dijous, a l'Audiència de Tarragona, Figueiredo va confessar els fets davant del jurat popular i va demanar perdó a la ciutadania. El ministeri fiscal, però, demana que se l'inhabiliti per a l'exercici de càrrecs públics durant un període de dos anys i un dia. L'exinterventor Luis Caramés, que també va reconèixer els fets, s'enfronta a una pena idèntica a la de l'exalcalde. Per contra, l'extresorer Jordi Reina, l'únic que es va declarar innocent, s'enfronta a tres anys i mig de presó i a set anys d'inhabilitació absoluta. Tots tres han retornat els diners que s'haurien embutxacat.

Després que l'exalcalde i l'exinterventor admetessin els fets, la fiscalia va rebaixar ahir sensiblement la seva petició, en la línia que tots dos puguin eludir la presó. Així, el fiscal va demanar per a cadascun d'ells 13,5 mesos d'empresonament, la inhabilitació per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna i la inhabilitació absoluta per a l'exercici de càrrecs públics per un termini de dos anys i un dia. Dilluns el jurat popular rebrà l'objecte del veredicte i començarà a deliberar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia