Successos

El jurat popular declara culpable l'exalcalde de Roda

Considera provat que Figueiredo (PP) i dos funcionaris es van apropiar de diners

Unanimitat entre els membres del jurat popular que va dictaminar ahir a l'Audiència de Tarragona la culpabilitat de l'exalcalde de Roda de Berà, Pedro José Figueiredo (PP), per un delicte continuat de malversació de fons públics, per haver-se apropiat, el 2008, de 75.000 euros del consistori, segons informa l'ACN. També han estat declarats culpables l'exinterventor Luis Caramés i l'extresorer municipal Jordi Reina d'haver-se adjudicat bestretes de 12.000 i 10.000 euros, respectivament, i per col·laborar en els fets delictius de l'exalcalde. El jurat popular considera demostrats els fets. El fiscal va demanar 13,5 mesos de presó per a Figueiredo i Caramés, que van admetre els fets, però sol·licita 3,5 anys i set anys d'inhabilitació per a Reina, l'únic que es va declarar innocent i per al qual el seu advocat ha demanat l'absolució.

El fiscal ha admès que la sentència es basi en l'antic codi penal, vigent en el moment dels fets, i no en el nou, recentment aprovat, que afegiria agreujants als fets condemnats en el cas de l'exalcalde, perquè les quantitats sostretes superen els 50.000 euros, un fet pel qual amb l'actual codi penal comporta penes de presó més elevades. Figueiredo va confessar els fets davant del jurat popular i va demanar perdó a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia