Successos

Rescaten viu un nen que s'havia estimbat 150 metres des de dalt del Puigsacalm

L'accidentat, de 12 anys, es va enfilar en un arbre, se li va trencar una branca i va caure cinglera avall

Els bombers el van poder rescatar amb helicòpter

Un nen de 12 anys veí de Caldes de Malavella es va estimbar uns 150 metres muntanya avall des del cim del Puigsacalm, però va poder ser rescatat amb vida pels bombers i traslladat en helicòpter fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va quedar ingressat a l'UCI en estat greu.

El nen havia pujat dalt del Puigsacalm, el cim de 1.515 metres sobre la vall d'en Bas, amb una seva tia i un cosí adolescent. Eren quarts de dues del migdia quan els dos cosins es van posar a jugar a enfilar-se als arbres, a pocs metres per sota del cim pelat, i amb la mala fortuna que una branca es va trencar i el nen que hi era enfilat va caure pel precipici. Va anar baixant pendent avall fins que uns arbres el van aturar. Uns excursionistes que eren al cim van aconseguir, guiats pels crits del nen, arribar fins al lloc on havia quedat per auxiliar-lo mentre esperaven que arribessin els serveis de rescat.

Quan els bombers van rebre l'avís, a través del 112, van mobilitzar un helicòpter que va sortir de Cerdanyola amb especialistes en rescat de muntanya dels GRAE i una infermera del GEM dels mateixos bombers. Tot i la boira que tapava part de la vall, l'helicòpter va poder operar amb bona visibilitat a la zona de l'accident, i gràcies als excursionistes que havien baixat a auxiliar el nen van poder situar el punt on havia caigut, perquè ja no se sentia des de dalt. L'helicòpter va poder deixar els especialistes en una clariana propera al lloc on hi havia el nen accidentat i va anar a recollir els GRAE d'Olot, que també es van incorporar a les tasques de rescat. Els bombers van estabilitzar el ferit, que tenia múltiples traumatismes, en una llitera i el van pujar amb una grua al seu helicòpter; el van traslladar fins al camp de futbol de Sant Privat d'en Bas, on el van traspassar a un helicòpter medicalitzat del SEM que el va traslladar fins al Trueta.

Ahir a la nit el seu estat es considerava estable dins de la gravetat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia